Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταργείται η διασταύρωση «Ρενό» στην Εθνική

Καταργείται από τις 5 Σεπτέμβρη 2001 ο σηματοδοτούμενος κόμβος «Ρενό» στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Οι εργασίες που ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Αυγούστου περιλαμβάνουν το κλείσιμο της κεντρικής νησίδας στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, θα απαιτήσουν κατάληψη τμήματος μήκους 1.600 μέτρων περίπου της αριστερής λωρίδας και στις δύο κατευθύνσεις της ΕΟ στη θέση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Και, βέβαια, η ταλαιπωρία των οδηγών θα είναι μεγάλη για περίπου 10 μέρες.

Με την κατάργηση του σηματοδοτούμενου κόμβου της «Ρενό» θα καταργηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες και η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

  • από τις κάθετες οδούς στην Εθνική οδό θα επιτρέπεται μόνο η δεξιόστροφη κίνηση.
  • οι υπόλοιπες κινήσεις που καταργούνται θα πραγματοποιείται μέσω διαδρομών που θα υποδεικνύονται με πληροφοριακή σήμανση από τους ανισόπεδους κόμβους που υπάρχουν πριν και μετά τον κόμβο της «Ρενό».

Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα οχήματα που μέχρι τώρα έστριβαν αριστερά από τον κόμβο της «Ρενό» και από τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού (για να κατευθυνθούν προς Μεταμόρφωση ή ψηλά στη Ν. Φιλαδέλφεια) θα πρέπει να χρησιμοποιούν την Αττική Οδό ή να στρίβουν από τους ανισόπεδους κόμβους πριν τη διασταύρωση της «Ρενό». Δηλαδή, όλα ή μάλλον το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι εργολάβοι «δουλεύουν» για την πανάκριβη Αττική Οδό...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, το κυκλοφοριακό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα το διευθετήσει η Τροχαία.

  • Επανέρχεται ο Δακτύλιος από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ