Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον ανακριτή σπείρα ληστών

Οδηγήθηκαν χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τέσσερα άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής προχτές σε σπίτι της οδού Αγίας Παρασκευής στην παραλία του Μαρκόπουλου Ωρωπού και θεωρούνται μέλη σπείρας που λήστευε τράπεζες και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Πρόκειται για τους Δημήτριο Ρούσσο, 37 χρόνων, Νικόλαο Τσαμπαρλή, 43 χρόνων, Χριστόφορο Μαργώνη, 33 χρόνων και Ιωάννη Μαργώνη, 39 χρόνων, ενώ καταζητούνται οι συνεργοί τους Ευάγγελος Παναγόπουλος 39 χρόνων και ένας Αλβανός με το όνομα Αρτάν. Στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από έξι κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 890 γραμμάρια ηρωίνης, τρία πιστόλια, ένα αυτόματο όπλο και πολλά φυσίγγια.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο Δ. Ρούσσος, μαζί με τους Ε. Παναγόπουλο, Αντώνιο Αρμένη, 39 χρόνων και τον αλβανικής καταγωγής Αρτάν, είχε διαπράξει τρεις ληστείες τραπεζών. Με βάση δε τις περιγραφές, τον τρόπο δράσης και την αντιπαραβολή φωτογραφιών από τις βιντεοκασέτες των τραπεζών, εκτιμάται ότι οι ίδιοι είχαν κάνει άλλες επτά ληστείες. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ο Α. Αρμένης κρατείται ήδη στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Εναντίον των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, σύσταση και συμμορία και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 26η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, από την οποία πήραν προθεσμία για σήμερα. Ο Δ. Ρούσσος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι συμμετείχε στη ληστεία που είχε γίνει στην Τράπεζα Εργασίας Περιστερίου τον περασμένο Απρίλη, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι είναι τοξικομανείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ