Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο νέα έργα και μια επανάληψη

Στις 17 του Δεκέμβρη θα κάνει πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή του Απλού Θεάτρου το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Η επέτειός μας»
Στις 17 του Δεκέμβρη θα κάνει πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή του Απλού Θεάτρου το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Η επέτειός μας»
Με τον «Θαυματοποιό» του Ιρλανδού Μπράιαν Φρίελ (επανάληψη), στη Νέα Σκηνή του «Απλού Θεάτρου» ξεκινάει, στις 25 του Οκτώβρη, η χειμερινή περίοδος για τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Φάσμα». Η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Αντύπα, η μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου. Ερμηνεύουν: Γιάννης Φέρτης, Ταμίλα Κουλίεβα και Δημήτρης Οικονόμου.

Στις 17 του Δεκέμβρη θα κάνει πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Η επέτειός μας», σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα. «Η επέτειός μας» διαδραματίζεται σε ένα πολυτελές εστιατόριο, όπου ένα ευκατάστατο ζευγάρι γιορτάζει την επέτειο του γάμου του, μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι. Οι φίλοι, ο μετρ και ο σερβιτόρος θα συμβάλουν στην απομυθοποίηση της ζωής των πρωταγωνιστών και θα έρθει στην επιφάνεια η βία, που κυριαρχεί στη ζωή τους. Παίζουν: Τάκης Παπαματθαίου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Στέλιος Καλογερόπουλος, Μαρίνα Ψάλτη, Αγης Εμμανουήλ, Γιάννα Νικολοπούλου, Κώστας Αθανασόπουλος, Μάνια Τεχριτζόγλου, Φώτης Κέπελης, Παναγιώτα Μάστορη και Χριστίνα Λάζου.

Μετά το τέλος των παραστάσεων του «Θαυματοποιού», στη Νέα Σκηνή, θα ανέβει το έργο «Τζακ και Τζιλ» της Τζέιν Μάρτιν, που αναφέρεται στη σχέση ενός νεαρού ζευγαριού και στην αναζήτηση ισορροπίας μεταξύ των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει και των προσωπικών τους επιθυμιών. Το έργο, γραμμένο το 1996, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 31 του Γενάρη 2002. Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο Νίκος Μαστοράκης. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ και τα σκηνικά και τα κοστούμια της Εύας Νάθενα. Τον Τζακ και την Τζιλ θα υποδυθούν η Εβελίνα Παπούλια και ο Θανάσης Ευθυμιάδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ