Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπόθεση της εργατικής τάξης η υποδοχή των προσφύγων μαθητών

Καθημερινή η παρουσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε σχολεία του Περιστερίου

Καθημερινά βρίσκονται συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από το 8ο Γυμνάσιο και το συγκρότημα 3ου - 13ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου (Νέα Ζωή), όπου πρόκειται να λειτουργήσουν τμήματα με πρόσφυγες μαθητές. Η ΚΟΒ Νέας Ζωής του ΚΚΕ, άλλωστε, έχει κυκλοφορήσει ανακοίνωση που διακινείται πλατιά τις τελευταίες μέρες, καλώντας τον εργατόκοσμο της περιοχής να δώσει χέρι αλληλεγγύης στα κατατρεγμένα παιδιά και να τα καλωσορίσει στα σχολεία.

Η Οργάνωση του Κόμματος σημειώνει τις τεράστιες ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, αφού συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν την προσφυγιά, διαθέτοντας τη βάση της Σούδας, υποδομές για ανεφοδιασμό των στρατευμάτων, ενώ με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας εγκλώβισαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα, σε άθλιες συνθήκες.

Σε σύσκεψη που διοργάνωσε χτες η ΚΟΒ Νέας Ζωής με τη συμμετοχή γονέων της περιοχής συζητήθηκε η ουσία του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος αλλά και η ανάγκη να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια των εγκληματιών ναζιστών Χρυσαυγιτών να σπείρουν ξανά το ρατσιστικό και ξενοφοβικό τους δηλητήριο. Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, το θέμα της υποδοχής των προσφυγόπουλων στα σχολειά της συνοικίας τους, όπως και κάθε συνοικίας, ξεφεύγει από το στενό «σχολικό περιβάλλον». Είναι αντικειμενικά υπόθεση της εργατικής τάξης, που πρέπει να οργανώσει την πάλη της ενάντια στην κοινή αιτία, τόσο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, όσο και της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας. Αυτή η αιτία δεν είναι άλλη από το καπιταλιστικό σύστημα, που είτε με τον πόλεμο είτε με τη σκληρή αντεργατική πολιτική του καταδικάζει τους λαούς στη δυστυχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ