Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες επιβίωσης και τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, χτες στη Βουλή

  • Τα μνημόνια και η ΚΑΠ είναι εργαλεία που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και το πέρασμα της γης και της αγροτικής παραγωγής στα χέρια λίγων καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.
  • Κοροϊδεύετε τους αγρότες, προσπαθώντας να κρύψετε ότι η πρωτογενής παραγωγή, μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα, καθορίζεται, υποτάσσεται τελικά, στις σχέσεις που συμφέρουν τον μεγαλέμπορο, τον βιομήχανο, τις τράπεζες, δηλαδή αυτό που λέμε τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Γι' αυτό η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να ικανοποιήσει πραγματικά τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας.
  • Το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και τα προηγούμενα, για τα οποία κόπτεστε, είναι για λίγους. Για τους πολλούς, και πάλι όχι για όλους, θα μείνουν τα «ψίχουλα» από το φαγοπότι των ομίλων.
  • Το ΚΚΕ λέει ότι υπάρχει διέξοδος. Παλεύει για τη μόνη λύση που ειλικρινά συμφέρει τους πολλούς, ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ξεκλήρισμα. Για το δρόμο όπου ο λαός μας θα είναι πραγματικά στην εξουσία, με κοινωνικοποιημένες αυτές τις καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, τη γη, τα συγκεντρωμένα μηχανοποιημένα μέσα παραγωγής, τις κρατικές υποδομές, το εμπόριο, με άμεση ένταξή τους στον κεντρικό πανεθνικό επιστημονικό σχεδιασμό, για την οργάνωση της οικονομίας για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού.

ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ