Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα σαν να είναι παιδιά μας

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα παιδιά του πολέμου και καταδίκης των εγκληματιών νεοναζί από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και άλλους φορείς

Κάλεσμα στα σωματεία και τους εργαζόμενους του Πειραιά απευθύνει το Εργατικό Κέντρο της πόλης, ώστε να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα «σαν να είναι παιδιά τους και μαζί να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά».

Το ΕΚ Πειραιά σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «διεκδικεί από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν γρήγορα στον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και όσο παραμένουν στη χώρα μας να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας».

Παράλληλα, καλεί κάθε γονιό να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί, σημειώνοντας ότι «για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας».

Σύλλογοι εκπαιδευτικών και άλλοι φορείς

Την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ικονίου καταδικάζουν με ψηφίσματά τους μια σειρά σωματείων εκπαιδευτικών, όπως οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», καθώς και οι ΕΛΜΕ Α' Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Κεφαλονιάς κ.ά. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν «πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες».

Τη ρατσιστική - ξενοφοβική δράση της Χρυσής Αυγής καταδικάζουν, επίσης, ανάμεσα σε άλλους φορείς, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η ΠΕΕΜΑΓΕΝ, η ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας, η ΟΒΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ