Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Μοίρασε ψεύτικες προσδοκίες με τη σέσουλα...

Την εικόνα μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο για το λαό τρόπο τις συνέπειες της πολιτικής των προκατόχων της επιχείρησε να φιλοτεχνήσει ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, χτες, στη Βουλή. Παράλληλα, «σέρβιρε» ως φιλολαϊκή την προοπτική της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι την υπονομεύει.

«Προσπαθείτε να εμφανίσετε τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που η δική σας πολιτική προκάλεσε (...) ως προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή εδώ η κυβέρνηση (...) Ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να καταλαβαίνει ποιος προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και ποιος προσπαθεί να μπλοκάρει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας (...) Η δεύτερη αξιολόγηση (...) θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση επιπλέον μέτρων μετά το τέλος του προγράμματος (...) έτσι ώστε μετά και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης να είναι δυνατή η πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος», υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να βγάλει την κυβέρνηση απ' το κάδρο των υπεύθυνων για τα όσα βιώνει ο λαός, αλλά και να υπερασπιστεί προτάγματα του κεφαλαίου που θα επιφέρουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Δηλωτική της προσπάθειας να βγάλει λάδι το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ήταν η ενοχοποίηση «για τα δεινά αυτής της κοινωνίας» φαινομένων όπως «η φοροδιαφυγή, η "μαύρη" εργασία, η διαφθορά, η διαπλοκή, οι μίζες, το κομματικό κράτος», σε μια απόπειρα να συγκαλυφτούν οι αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και να στρατευτούν οι εργαζόμενοι στους στόχους του κεφαλαίου, στο όνομα της «εξυγίανσης» του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι τάχα η καπιταλιστική ανάκαμψη μπορεί να είναι και προς όφελος του λαού, ο Αλ. Τσίπρας νεκρανάστησε μάλιστα το «παράλληλο πρόγραμμα», υποστηρίζοντας ότι «βήμα το βήμα υλοποιείται», προσπέρασε τις τεράστιες ελλείψεις και την τραγική κατάσταση στην Υγεία με ισχυρισμούς ότι «αντιμετωπίζουμε τα κενά στην Υγεία με χιλιάδες προσλήψεις», υπερασπίστηκε τα μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας ως «συνεκτική πολιτική για την ανθρωπιστική κρίση»...

Παρεμβαίνοντας και στις διεργασίες στην υπόλοιπη σοσιαλδημοκρατία, από τη σκοπιά της «ισχυρής» δύναμης στις διεργασίες της, στη δευτερολογία του επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το για ταύτιση με τη ΝΔ, ξεπλένοντας παράλληλα και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, για την οποία είπε ότι δεν ταυτίζεται με την άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «όλα τα έχει κάνει κακά όσο είναι στην κυβέρνηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντάλλαξαν επαίνους για την αντιλαϊκή πολιτική σε Ελλάδα και Πορτογαλία (2018-03-14 00:00:00.0)
Παραμύθια στο λαό, διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο (2015-12-23 00:00:00.0)
Η κάλπη έφυγε, η υλοποίηση του μνημονίου έρχεται (2015-09-22 00:00:00.0)
Η απάτη των «ρωγμών» στην ΕΕ και η πραγματική διέξοδος για το λαό (2015-08-23 00:00:00.0)
Εκκλήσεις περί «ευρωπαϊκού μετώπου» και «εθνικής συνεννόησης»... (2015-06-28 00:00:00.0)
Περιφερόμενος κήρυκας των αξιώσεων της αστικής τάξης (2014-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ