Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΑΜΑ
«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία»

Φραγμός στη φασιστική πρόκληση από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα

Από τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περάματος
Από τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περάματος
Αποφασιστικά αντιμετωπίζεται από το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα στο Πέραμα η νέα πρόκληση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που με αφορμή τη φιλοξενία προσφυγόπουλων σε σχολείο του Ικονίου επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τα ρατσιστικά και απάνθρωπα ιδεολογήματά τους.

Στη διάρκεια του χτεσινού δημοτικού συμβουλίου Περάματος τόσο από τους εκλεγμένους συμβούλους του ΚΚΕ, όσο και από την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος καθώς και από εργατικά συνδικάτα καταδικάστηκε με οξύτατο τρόπο η επίθεση των Χρυσαυγιτών προχτές σε δάσκαλους και γονείς στο Ικόνιο. Στη διάρκεια της συνεδρίασης εντοπίστηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, που με τη στάση τους έδωσαν «τροφή» στους νεοναζί που επιχείρησαν να σπείρουν το δηλητήριό τους.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και πήρε το λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία ανάμεσα σ' άλλα σημείωσε ότι τα προσφυγόπουλα θα ήθελαν να ήταν σπίτι τους, όμως είναι θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ζουν την προσφυγιά στο όνομα του ελέγχου των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Λέμε, τόνισε, ξεκάθαρα ότι είναι εγκλωβισμένοι, δεν θέλουν να είναι εδώ. Ομως, όσο είναι εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να υποδεχτούμε αυτά τα παιδιά στα σχολεία. Κάλεσε τους γονείς να μην πέσουν θύματα των ρατσιστικών και φασιστικών ιδεολογημάτων που εκπορεύονται από τη Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε τα επεισόδια που έγιναν στο Ικόνιο με επικεφαλής τον βολευτή της ΧΑ Λαγό και κάλεσε τους γονείς, συνολικά το λαό, να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα. Σημείωσε ότι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στις διαμαρτυρίες γονέων είναι και οι ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία κι αυτό εκφράζεται με αφορμή τα προσφυγόπουλα. Ενημέρωσε τους παρευβρισκόμενους ότι οι σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής διεκδίκησαν ένα πρόγραμμα 300.000 ευρώ για τις ανάγκες των σχολείων του δήμου Περάματος. Κατάγγειλε ότι ενώ η Περιφέρεια συμφώνησε για το κονδύλι, με ευθύνη και της δημοτικής αρχής δεν έχει φτάσει ούτε ευρώ στα σχολεία με αποτέλεσμα τα προβλήματα να οξύνονται. Το ΚΚΕ, σημείωσε θα συνεχίσει να παλεύει για τη διάθεση αυτού του κονδυλίου που μπορεί να δόσει μια ανάσα στα σχολεία.

Στο δημαρχείο από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι του Περάματος για να έχουν μια άμεση ενημέρωση για το θέμα των προσφυγόπουλων, που έχει αποφασιστεί να φοιτήσουν σ' ένα από τα σχολεία της περιοχής. Το κλίμα ήταν τεταμένο μετά και την προχτεσινή πρόκληση των φασιστοειδών που επιτέθηκαν σε γονείς και δασκάλους στο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου. Μια μικρή μερίδα γονιών επέμενε και χτες στην άρνησή της να γίνουν δεκτά τα προσφυγόπουλα στο σχολείο και προς στιγμή επικράτησε ένταση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, όμως, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος με ανακοίνωσή της, που προσυπογράφεται και από το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Περάματος, έκανε καθαρό ότι «στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο».

Η Ενωση καλεί τους γονείς του σχολείου του Ικονίου να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα, υπογραμμίζοντας ότι «αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που προκαλούν πολέμους με θύματα τους λαούς».

Η Ενωση σημειώνει τις «τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, του υπουργείου Παιδείας, της δημοτικής αρχής, που ενώ θα μπορούσαν να καλέσουν νωρίτερα σε σύσκεψη τους γονείς, προκειμένου να λύσουν απορίες και να τους ενημερώσουν, δεν το έκαναν, αφήνοντας να φουντώνει η παραπληροφόρηση». «Αλήθεια - τονίζει - τώρα τους έπιασε ο πόνος στη Χρυσή Αυγή και ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα παιδιά μας; Πού ήταν όταν δεν είχαν βιβλία, δασκάλους, πετρέλαιο να ζεσταθούν; Τι θέση πήραν στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους εφοπλιστές και όχι για τα σχολεία, πάγιο αίτημα του γονεϊκού κινήματος; Πότε είπαν έστω και μισή κουβέντα για τον πόλεμο και για αυτούς που τον προκαλούν; Οποιος νοιάζεται για τα παιδιά στο Πέραμα, νοιάζεται και για τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγμένα στο Αιγαίο, δεν τα θέλει στις σκηνές, στα χιόνια και το κρύο, δεν τα θέλει αμόρφωτα, πεινασμένα και φοβισμένα. Η στάση τους είναι απάνθρωπη, είναι αισχρή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ