Παρασκευή 27 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθυστερεί το αναπτυξιακό σχέδιο

Συνεχίζει η ΝΔ να ψέγει την κυβέρνηση γιατί καθυστερεί στην υλοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων, ό,τι ψήφισαν από κοινού Αύγουστο του 2015 στη Βουλή, στην προοπτική διεύρυνσης των κερδών του κεφαλαίων.

Σε αυτό το μοτίβο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Τσακαλώτο και Παπαδημητρίου, ρωτά «για ποιο λόγο δεν έχει καταθέσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση το αναπτυξιακό σχέδιο που είχε δεσμευτεί να παρουσιάσει μέχρι το Μάρτιο του 2016».

Σπεύδει, μάλιστα, να υπενθυμίσει ότι «η κατάθεση του σχεδίου ήταν ρητή δέσμευση της κυβέρνησης στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου. Ωστόσο, 10 μήνες μετά την εκπνοή της προθεσμίας, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα».

Είναι τέτοια η πρεμούρα της ΝΔ για την εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης, που ο αντιπρόεδρός της παραπέμπει και στο σχετικό εδάφιο, στη σελίδα 1015, του ν. 4336/2015, όπου ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται: «Η Ελλάδα πρέπει να βασιστεί στη συμφωνημένη στρατηγική ανάπτυξης και να επεξεργαστεί μια γνήσια στρατηγική ανάπτυξης, την οποία θα ενστερνιστεί και θα καθοδηγήσει η ίδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ