Παρασκευή 27 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Αποφάσεις για δράσεις αλληλεγγύης

Η θερμή υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία του Περάματος και συνολικά του Πειραιά, η παραπέρα δράση για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών, η ενίσχυση της κοινής πάλης Ελλήνων εργαζομένων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο και τα μονοπώλια και η απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από κάθε σχολείο και κάθε εργατογειτονιά, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στη συζήτηση της σύσκεψης που διοργανώθηκε χτες το απόγευμα στο Δημαρχείο του Περάματος, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν μια σειρά κλαδικών σωματείων του Πειραιά, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, οργανώσεις γυναικών και πολλοί άλλοι μαζικοί φορείς.

Τη σύσκεψη άνοιξε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελαιουργοσαπουνοποιών και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, απευθύνοντας το κάλεσμα για τη συνέχιση των δράσεων που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα για την υποδοχή των προσφυγόπουλων, με σταθμό τη μαζική συγκέντρωση που έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο Πέραμα. Τόσο από τον εισηγητή όσο και από όσους πήραν το λόγο, αναδείχθηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης για το γεγονός ότι χιλιάδες πρόσφυγες ζουν εγκλωβισμένοι στη χώρα κάτω από άθλιες συνθήκες, ανάμεσά τους και 20.000 παιδιά, για τα οποία καθυστέρησε η ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ενώ ακόμα και τώρα που ξεκινά η φοίτησή τους στα σχολεία η κυβέρνηση δεν εξαντλεί τα μέτρα που θα μπορούσαν να ακυρώσουν τη βρώμικη επιχείρηση των μπράβων του συστήματος, των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής να παρέμβουν και να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, όπως επιδίωξαν να κάνουν στο Δημοτικό Σχολείο του Ικονίου στο Πέραμα στο οποίο πρόκειται να έρθουν 25 προσφυγόπουλα.

Από τις ομιλίες αναδείχθηκε ότι υπεύθυνοι για την προσφυγιά είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και ότι είναι αναπόσπαστα δεμένη η πάλη ενάντια στο σάπιο σύστημα και τους πολέμους του με την πάλη κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Αποφάσισαν συγκέντρωση γραφικής ύλης για τα 25 προσφυγόπουλα που θα πάνε στο Δημοτικό Σχολείο του Ικονίου, ενώ για την ημέρα που τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο (ακόμα δεν έχει καθοριστεί) τα σωματεία και όλοι οι φορείς θα καλέσουν εργαζόμενους, γονείς, το λαό του Περάματος σε συγκέντρωση. Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί για την μέρα αυτή, με απόφαση των ΔΣ των Συλλόγων τους, θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ