Παρασκευή 27 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Κινητοποίηση για την υποδοχή και ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Το Περιστέρι των εργατών και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων γνωρίζει καλά τι σημαίνει φτώχεια, μετανάστευση και προσφυγιά και δίνει το χέρι στους χιλιάδες ξεριζωμένους και στα παιδιά τους. Καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και απομονώνει το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Το μήνυμα αυτό του περιστεριώτικου λαού έστειλε η δυναμική συγκέντρωση που διοργάνωσε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα της πόλης, που με πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο, για να κατατεθεί το αίτημα της πλήρους και ομαλής ένταξης των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Το κεντρικό πανό της συγκέντρωσης έδινε και το στίγμα της κινητοποίησης: «Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα, απομονώνουμε τη φασιστική Χρυσή Αυγή».

Εργαζόμενοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, λαϊκοί άνθρωποι που συμμετείχαν στη διαδήλωση, απαίτησαν και πέτυχαν να υιοθετηθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τους πρόσφυγες μαθητές:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Περιστερίου καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στα σχολεία της πόλης μας και εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειές τους, οι οποίες βρέθηκαν στη χώρα μας κυνηγημένες από τη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Το Περιστέρι της προσφυγιάς, των Μικρασιατών, των Ποντίων, των Αρμενίων και των εσωτερικών μεταναστών από πολλά μέρη της Ελλάδας καταδικάζει τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές και φασιστικές αντιλήψεις που επιχειρεί να διοχετεύσει σε γονείς και μαθητές η Χρυσή Αυγή, καθώς και τις επιθέσεις που πραγματοποίησε σε σχολεία του Περιστερίου, του Περάματος και αλλού.

Η διαδήλωση κατέληξε στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο
Η διαδήλωση κατέληξε στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία της πόλης μας, έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους αντίστοιχους πρόσφυγες από τη Συρία και αλλού, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, χωρίς το δικαίωμα να φύγουν και να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό. Ο Δήμος Περιστερίου θα προσφέρει κάθε βοήθεια που απαιτείται για την επαρκή λειτουργία των σχολείων, την καθαριότητα και τη φύλαξή τους.

Σε μια περίοδο που ακούγονται πιο δυνατά τα τύμπανα του πολέμου στην περιοχή και όλοι απειλούμαστε από τους ίδιους θανάσιμους κινδύνους, πιστεύουμε ότι η μόνη ασπίδα προστασίας και ελπιδοφόρας προοπτικής είναι η φιλία, η αλληλεγγύη, καθώς και η κοινή πάλη των λαών ενάντια στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και τον πόλεμο».

Ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση, σημείωσε πως όσο οι πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, το λαϊκό κίνημα είναι υποχρεωμένο να ανοίξει την αγκαλιά του, τα σχολεία, όπως ακριβώς απαιτούμε να κάνουν οι αντίστοιχοι λαοί και εθνότητες που εκατομμύρια Ελληνες μετανάστες και πρόσφυγες ζουν και εργάζονται κάτω από άσχημες και άθλιες, πολλές φορές, συνθήκες.

Επεσήμανε πως οι παράγοντες που συμβάλλουν στις διαμαρτυρίες κάποιων γονέων, που δεν ανήκουν στη Χρυσή Αυγή, είναι οι υπαρκτές ελλείψεις στα σχολεία, όπως αίθουσες, καθαριότητα, θέρμανση κ.τ.λ. Στηλίτευσε, τέλος, τη στάση της δημοτικής αρχής Περιστερίου, που δεν πήρε πρωτοβουλία να συγκαλέσει το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ πίεσε δημοτικούς συμβούλους να μην προσυπογράψουν κείμενο που έλεγε απλά «καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα» .

Ο Φίλιππος Φλουσκούνης, επίσης δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημείωσε ότι οι εργάτες καλοδέχονται τα προσφυγόπουλα και τους πρόσφυγες σαν ταξικά αδέλφια τους, «σαν ανθρώπους που και πριν τον πόλεμο ζούσαν φτωχά, δύσκολα και ήρθε ο πόλεμος και τους αποτελείωσε». Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ότι ο φασισμός αντιμετωπίζεται με πάλη ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό, και όχι με την υπεράσπιση της σημερινής, αστικής δημοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναυλία αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα (2017-02-12 00:00:00.0)
Υποδέχονται τα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο (2017-02-02 00:00:00.0)
Εχθρός μας είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος (2017-01-19 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ στους γονείς για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων (2016-12-22 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες (2016-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ