Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρες και συγκλίσεις γύρω από τους στόχους του κεφαλαίου

Σε μια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να κρατήσει κάποιες αποστάσεις απ' τον κυβερνητικό του εταίρο την περίοδο 2012 - 2015, στο ευρύτερο σκηνικό αναδιαμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, όπου όλα τα σενάρια διακυβέρνησης έχουν απλωθεί πάνω στο τραπέζι του κεφαλαίου, ψάχνοντας εναλλακτικές για την αστική διαχείριση, η Δημοκρατική Συμπαράταξη επανέφερε χτες την πρότασή της για «σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία από τότε που μπήκαμε στο ευρώ μέχρι σήμερα», καλώντας, ιδίως τη ΝΔ, να συναινέσει στην πρόταση αυτή και οξύνοντας την κριτική της απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση για όσα έκανε ως κυβέρνηση την περίοδο 2004 - '09.

«Στόχος της πρότασής μας δεν είναι να στήσουμε κατηγορητήρια, αλλά να δούμε όλοι μαζί τι έφταιξε και κυρίως πώς θα χαράξουμε την εθνική γραμμή για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια αφήνοντας πίσω μας συγκεκριμένες παθογένειες», σπεύδουν να διευκρινίσουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Δεν συγκαλύπτουμε, δεν στοχοποιούμε, δεν τεμαχίζουμε, αλλά εξίσου σθεναρά καταγγέλλουμε τη συνωμοσία της σιωπής για το 2004 - '09 που έχουν συνάψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και σύμπασα η ΝΔ», προσθέτουν.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ρ/σ της Θεσσαλονίκης «Focus FM», ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, ερωτώμενος αν νιώθει κοντά στις «ευρωπαϊκές δυνάμεις» της Βουλής, ανέφερε ότι η χώρα χρειάζεται ανανέωση με νέες πολιτικές και πρόσωπα. Εθεσε όμως και «διαχωριστικές γραμμές», λέγοντας: «Δεν μπορώ να ταυτιστώ με την αθωωτική απόφαση που έχει βγάλει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα δάνεια. Χτες ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά έπρεπε να βρουν το θάρρος να δώσουν μία εξήγηση στον ελληνικό λαό γιατί πήραν αυτά τα 100-200 εκατομμύρια», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν κάποιες συγκλίσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλά και πολλές αποστάσεις.

Απαντώντας, εξάλλου, αν θα ήταν θετικός στο να υπάρξει «εθνική συνεννόηση», ουσιαστικά εξηγώντας ότι οι στόχοι του κεφαλαίου καθορίζουν και τα υπόλοιπα, είπε: «Δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την αξιολόγηση και να κάνουμε εκλογές. Η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει τον Φλεβάρη, γιατί αλλιώς θα χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση και αυτό αποτελεί κίνδυνο για την οικονομία μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε μια άμεση λύση απ' αυτή τη Βουλή για να κλείσει η διαπραγμάτευση και μετά ας συζητήσουμε και τα υπόλοιπα ζητήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ