Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
Συνεχίζονται οι διεργασίες εντός κι εκτός

Συναντήσεις στο Στρασβούργο με αρχηγούς πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου είχε ο Στ. Θεοδωράκης, εστιάζοντας και στις διεργασίες στο εγχώριο αστικό πολιτικό σκηνικό. Σύμφωνα με το Ποτάμι, ο αρχηγός της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, ζήτησε ενημέρωση «για τη δράση των κεντρώων δυνάμεων στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα αλλά και συμβιβαστική διάθεση έτσι ώστε να φέρουν κοντά τους πλειοψηφικά ρεύματα και όχι μόνο δυναμικές μειοψηφίες».

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, μιλώντας στο ρ/σ «Alpha», ο Γ. Φλωρίδης, πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ και από τους επικεφαλής της κίνησης «Ωρα Αποφάσεων», με την οποία φλερτάρει το Ποτάμι, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να προτείνει τίποτα, η ηγεσία του δηλαδή. Χτες το ΠΑΣΟΚ ψήφισε μονιμοποίηση συμβασιούχων σε ανύπαρκτη εταιρεία. Με αυτή την ενέργεια συνδέεται ξανά με την πιο παρωχημένη ιστορία του», στέλνοντας το μήνυμα δηλαδή στην αστική τάξη ότι δεν μπορεί να βασιστεί σε παλιές συνταγές για το προχώρημα των συμφερόντων της στις σημερινές συνθήκες. Στην ίδια βάση χαρακτήρισε την Φώφη Γεννηματά ως «κλασική εκπρόσωπο του παρωχημένου». Για την «Ωρα Αποφάσεων» είπε ότι θέλουν «να αναγεννηθεί ο προοδευτικός πόλος στην Ελλάδα» και ότι με το Ποτάμι έχουν «περίπου κοινές απόψεις για το τι πρέπει να γίνει για την Ελλάδα. Εχουμε πολιτική συνεργασία για να συμβάλουμε από καλύτερη αφετηρία στον προοδευτικό πόλο».

Επίσης, από την «Ωρα Αποφάσεων», η Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο ρ/σ «Αθήνα 9,84», είπε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το ΠΑΣΟΚ με ανθρώπους που είναι εκεί 40 χρόνια. Να θεωρήσουμε ότι το ΚΙΔΗΣΟ είναι κάτι άλλο; Η ιστορία θα κρίνει αυτόν το χώρο που έχει προσφορά και λάθη. Εχει κλείσει τη διαδρομή του έτσι όπως το ξέραμε, σαν κόμμα. Ο γενικότερος προοδευτικός χώρος υπάρχει πάντα και πρέπει να εκπροσωπηθεί από μία διαφορετική κομματική δομή με τα χαρακτηριστικά της επόμενης δεκαετίας». Για, δε, το Ποτάμι είπε: «Με το Ποτάμι υπάρχουν πολλές κοινές θέσεις (...) υπάρχει μία κοινή πρόταση στο πώς θα μπορούσε να γίνει αυτός ο ενιαίος χώρος (...) Οσο για το χρονοδιάγραμμα ως πρωτοβουλία πιστεύουμε ότι πρέπει όλα να έχουν κλείσει έως τον Ιούνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ