Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Να δυναμώσει η αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή πάλη

Από την εκδήλωση στη Ν. Σμύρνη
Από την εκδήλωση στη Ν. Σμύρνη
Στη Νέα Σμύρνη, την Τετάρτη 7/2, μίλησε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που στάθηκε στην ανάγκη περισσότερος κόσμος να στραφεί στο ΚΚΕ: «Διότι, είπε, το ΚΚΕ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί μέσα στην εργατική τάξη ακούραστα καθημερινά να δουλεύει την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, για την ανατροπή του, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Αυτό πρέπει να γίνεται πάντα και δεν μπορούν να το κάνουν τα συνδικάτα ή άλλοι φορείς. Αυτές οι οργανώσεις της εργατικής τάξης και του λαού μπορούν να έχουν αντικαπιταλιστική γραμμή, γραμμή ρήξης. Αρα το ΚΚΕ πρέπει να παλεύει αυτοτελώς και ταυτόχρονα να οργανώνει την πολιτικο-ιδεολογική διαπάλη με τις άλλες δυνάμεις, για να ηττηθεί κατά κράτος η αστική τάξη και τα κόμματά της».

Αναφερόμενος στην οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, σημείωσε ότι είναι τεράστιο ζήτημα και οι κομμουνιστές πρωτοστατούν για την οικοδόμησή της. Οπως είπε, πρόκειται για «συμμαχία της εργατικής τάξης με τη φτωχή αγροτιά και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης. Αυτή η συμμαχία δεν είναι συμμαχία ανάμεσα σε κόμματα και οργανώσεις. Σε αυτή τη συμμαχία πρέπει να ηγεμονεύει η εργατική τάξη και ηγεμονία σημαίνει με την αποφασιστικότητά της, τη συμπεριφορά της, τα πολιτικά της αιτήματα, να τραβάει αυτά τα στρώματα που δεν δέχονται τον σοσιαλισμό. Πρέπει να οικοδομείται αυτή η συμμαχία με την πάλη που κάνουν ταξικά συνδικάτα, άλλοι φορείς που εκφράζουν τα μεσαία στρώματα, Αγροτικοί Σύλλογοι - Ομοσπονδίες με αντιμονοπωλιακή γραμμή. Τα αιτήματα που βάζουν τα συνδικάτα στο μαζικό λαϊκό κίνημα, πρέπει να είναι τέτοια για την επιβίωση του λαού. Κύριο ζήτημα να επανέλθει το βιοτικό επίπεδο στα προ κρίσης επίπεδα, αλλά με γραμμή προς τα μπρος, δηλαδή για εξυπηρέτηση των σύγχρονων ανεβασμένων αναγκών του ελληνικού λαού. Να δυναμώνει η αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή γραμμή της συμμαχίας, με κατεύθυνση ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, την καπιταλιστική ιδιοκτησία, να καλλιεργείται ο ριζοσπαστισμός μέσα στο κίνημα...».


Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ο ομιλητής ανέδειξε μεταξύ άλλων την ανάγκη να δυναμώσει σήμερα η πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας απ' τον πόλεμο. «Αυτό πρέπει να το παλεύουμε, απεμπλοκή τώρα από τις εστίες που συμμετέχει η Ελλάδα, επιστροφή φαντάρων, αξιωματικών που είναι έξω, να μην δίνεται καμία υποστήριξη για επιθετικές ενέργειες σε άλλους λαούς. Η Σούδα, που έχει γίνει ορμητήριο για τον πόλεμο στη Συρία, να κλείσει, να μη χρησιμοποιείται. Ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρας για επιθέσεις. Αυτά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τα δέχεται, ούτε προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε αυτοί που ετοιμάζονται τώρα να κυβερνήσουν, η ΝΔ και λοιποί. Παλεύουμε γι' αυτά με επιμονή. Τα συνδικάτα να κάνουν κινητοποιήσεις, οι μαζικοί φορείς, να γίνει παλλαϊκός αγώνας». Ενώ, σχετικά με τον κίνδυνο εμπλοκής σε γενικευμένη σύρραξη, ο Δ. Αρβανιτάκης στάθηκε στην ανάγκη της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, συνδυασμένα με τον αγώνα να κάνει ο λαός κουμάντο στον τόπο του. «Εχει τεράστια σημασία να πολεμάει από σήμερα ο ελληνικός λαός και οι δίπλα λαοί τις αιτίες που γεννάνε τον πόλεμο, που είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Χρειάζεται πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών από τώρα, να παλεύεις ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις βάσεις, ενάντια στη φτώχεια που υπάρχει, είναι δεμένα όλα αυτά...», σημείωσε ο Δ. Αρβανιτάκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπορούμε να τους εμποδίσουμε (2013-06-04 00:00:00.0)
Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπει ακόμα ψηλότερα ο πήχης (2009-02-10 00:00:00.0)
Να αλλάξει ο συσχετισμός στο Δήμο Καισαριανής (2005-07-05 00:00:00.0)
Ισχυροποίηση του ΚΚΕ δεμένη με την ανάπτυξη της πάλης του λαού (2005-02-22 00:00:00.0)
Χάραξαν με το αίμα τους τη διαχωριστική γραμμή (2004-05-04 00:00:00.0)
Για το κίνημα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης (2002-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ