Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας

Το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει κατά της Λωρίδας της Γάζας
Το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει κατά της Λωρίδας της Γάζας
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αυξάνουν, το τελευταίο διάστημα, τις προκλήσεις σε βάρος Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας είτε τρομοκρατώντας αγρότες και καταστρέφοντας σοδειές κοντά στα σύνορα και την «ουδέτερη ζώνη» που έχουν θεσπίσει μονομερώς, είτε εισβάλλοντας με άρματα μάχης και μπουλντόζες του στρατού, αιφνιδιαστικά, για να συντηρούν την απειλή επέμβασης. Μετά από τέτοιες ενέργειες, μέσα στο τελευταίο 48ωρο, και με πρόσχημα τη ρίψη ρουκέτας από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας το απόγευμα της Τετάρτης στο Χοφ Ασκελόν του νοτίου Ισραήλ, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα αεροπορική επιδρομή στη Μπέιτ Λαχίγια κατά «στόχων» ένοπλης πτέρυγας της «Χαμάς», δίχως ωστόσο να προκαλέσουν τραυματισμούς ή θύματα μεταξύ αμάχων. Ακολούθησε η ρίψη πυρών από ισραηλινό άρμα μάχης κοντά στα σύνορα με την κεντρική Λωρίδα της Γάζας, δίχως να αναφερθούν άμεσα θύματα.

Την περασμένη Δευτέρα, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν τον τραυματισμό τεσσάρων Παλαιστινίων με αφορμή την αναίμακτη ρίψη ρουκέτας στο νότιο Ισραήλ.

Οι προκλήσεις των ισραηλινών κατοχικών αρχών δεν έλειψαν ούτε στη Δυτική Οχθη, όπου χτες σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους φοιτητές του πανεπιστημίου Birzeit και Ισραηλινούς στρατιώτες με αφορμή διαδήλωση των πρώτων έπειτα από τις συλλήψεις έξι συμφοιτητών τους που διαμαρτύρονταν για τη «διοικητική κράτηση» Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων . Οι Ισραηλινοί διέλυσαν αργότερα τη φοιτητική κινητοποίηση κοντά στο σημείο ελέγχου Μπέτι Ελ, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ, προκαλώντας δύσπνοια και άλλα προβλήματα σε δεκάδες νέους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ