Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Συνεχώς νέα δεδομένα στα βασικά «στρατόπεδα»

ΠΑΡΙΣΙ.--

Να φτάσει τις «αμυντικές δαπάνες» της Γαλλίας στο 2% μέχρι το 2025 δεσμεύτηκε χτες ο επικεφαλής της κίνησης «Εμπρός!» και υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσημη παρουσίαση του προεκλογικού του προγράμματος. Μεταξύ άλλων ο Μακρόν εστίασε στην ανάγκη «εκσυγχρονισμού της δύναμης πυρηνικής αποτροπής» της χώρας.

Κατά τα άλλα, ο Μακρόν δεσμεύτηκε για μεγάλες «οικονομίες στις δημόσιες δαπάνες», αρχής γενομένης από την «κοινωνική σφαίρα», όπου σχεδιάζει να περικόψει τουλάχιστον 25 δισ. ευρώ, από τομείς όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η επιδότηση των ανέργων. Επίσης, υποσχέθηκε να επιβάλει πρόστιμα σε εργοδότες που θα προσλαμβάνουν... υπερβολικό αριθμό εργαζομένων με «βραχυπρόθεσμα συμβόλαια», επιδιώκοντας ουσιαστικά να κατοχυρώσει τη διευρυμένη χρήση ευέλικτων μορφών απασχόλησης αλλά... με όρους, που βέβαια υπηρετούν και τις ανάγκες της «υγιούς ανταγωνιστικότητας».

Στο μεταξύ, νέα δεδομένα γεννά και η χτεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να άρει την ασυλία της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, εξαιτίας κατηγοριών που αντιμετωπίζει για «δημοσίευση βίαιων φωτογραφιών», μετά την ανάρτηση φωτογραφιών από εκτελέσεις του «Ισλαμικού Κράτους».

Τέλος, χτες σημειώθηκαν και νέες παραιτήσεις από το προεκλογικό επιτελείο του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Φρανσουά Φιγιόν, που σε νέα έκτακτη συνέντευξη επέμεινε ότι δεν θα αποχωρήσει από την «κούρσα» για την καρέκλα στα Ιλίσια Πεδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ