Παρασκευή 3 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις σχέσεις με τη Ρωσία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι ενδοαστικές πιέσεις στην κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αιχμή του δόρατος τα πιθανά σχέδια για αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με τη Ρωσία, έβαλαν χτες στο στόχαστρο τον υπουργό Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, με πρόσχημα τις συναντήσεις που είχε τον Ιούλη και το Σεπτέμβρη του 2016 με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κισλιάκ (και τις οποίες αποκάλυψε η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ»), μολονότι αυτές έγιναν όταν ήταν γερουσιαστής. Ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε χτες βράδυ πως εμπιστεύεται πλήρως τον Τζεφ Σέσιονς. Διευκρίνισε πάντως ότι ο ίδιος δεν πιστεύει πως ο Σέσιονς θα έπρεπε να «αυτοεξαιρεθεί» από την έρευνα που διεξάγεται για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Νωρίτερα, οι Δημοκρατικοί που μετέχουν στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησαν από το FBI να ξεκινήσει έρευνα για τον Σέσιονς για τα πιθανά αδικήματα της ψευδολογίας στο Κογκρέσο και της ψευδορκίας.

Στη Μόσχα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το κλίμα στις ΗΠΑ σε σχέση με τη Ρωσία, δήλωσε ότι «η φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα που καλλιεργείται στις ΗΠΑ και συνδέεται με τις έρευνες που διεξάγονται όσον αφορά τις επαφές μελών της κυβέρνησης Τραμπ με Ρώσους διπλωμάτες, οδηγεί σε ένταση και σε αντιπαλότητα σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του οποιουδήποτε διαλόγου με τη Ρωσία». Δήλωσε άγνοια εάν προγραμματίζεται σύντομα συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του Αμερικανού ομολόγου του, Ντ. Τραμπ.

Σύμφωνα πάντως με το ρωσικό Ινστιτούτο ΗΠΑ και Καναδά, που υπάγεται στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, επόμενος «στόχος» της αντιπολίτευσης στις ΗΠΑ θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, και ότι το επόμενο βήμα των Δημοκρατικών είναι να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Ντόναλντ Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ