Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Προς πρόωρες εκλογές η Αυστρία

Αρχηγός του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ΟVP) εκλέχτηκε ομόφωνα την Κυριακή ο Σεμπάστιαν Κουρτς, που είναι και υπουργός Εξωτερικών στον κυβερνητικό συνασπισμό στον οποίο ηγούνται οι Σοσιαλδημοκράτες (SPO). Ο 30χρονος νέος πρόεδρος ζητά πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβρη, ενώ όλα τα κόμματα έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για πιθανή ημερομηνία. Θυμίζουμε ότι ο πρώην πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Επιστημών, Ράινχολντ Μιτερλένερ, παραιτήθηκε την περασμένη βδομάδα επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα στην κυβέρνηση, αλλά και «εσωκομματική αντιπολίτευση».

Χθες ο Σ. Κουρτς συναντήθηκε με τον καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, αλλά και με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντε Μπέλεν, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για την πρότασή του για ταχεία προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ώστε να μην συνεχίζεται ο μακρύς προεκλογικός αγώνας που, κατά τη γνώμη του, διεξάγεται εδώ και πολύ καιρό. Επίσης θεωρεί πως οι επόμενοι μήνες είναι αρκετός χρόνος για την υλοποίηση όσων είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο κυβερνώντα κόμματα.

Ολα δείχνουν ότι η Αυστρία βαδίζει σε εκλογές το φθινόπωρο, με βασικούς διεκδικητές της καγκελαρίας τον σημερινό Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο, Κρίστιαν Κερν, τον Σ. Κουρτς από το Λαϊκό Κόμμα και τον Χάινς Κρίστιαν Στράχε, αρχηγό του ακροδεξιού Ελεύθερου Κόμματος Αυστρίας (FPO).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ