Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες «τριβές» για το Ιντσιρλίκ

ΑΓΚΥΡΑ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας, Μάρτιν Σέφερ, χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» τη νέα απαγόρευση της επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, που βρίσκεται στη νότια Τουρκία.

Η Αγκυρα έκρινε την είσοδο Γερμανών βουλευτών στη βάση «ακατάλληλη προς το παρόν», σύμφωνα με πηγές της «Σαμπάχ», που σε ρεπορτάζ της ανέφερε πως η προγραμματισμένη επίσκεψη «ακυρώθηκε ομόφωνα». Η γερμανική «Ντόιτσε Βέλε» εμφάνιζε την απόφαση των τουρκικών αρχών να συνδέεται με την πρόσφατη παραχώρηση ασύλου σε Τούρκους αξιωματικούς που έμεναν στη Γερμανία και η Αγκυρα κατηγορεί για εμπλοκή στην πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου, Στέφαν Ζάιμπερτ, είπε ότι «θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με την Τουρκία για το θέμα, αλλά παράλληλα θα πρέπει να διερευνήσουμε άλλους τρόπους εκπλήρωσης των εντολών μας», κάνοντας λόγο για «εναλλακτικές... μεταξύ άλλων και την Ιορδανία».

Ο επικεφαλής της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Βόλφγκανγκ Χέλμιχ (από το SPD) ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτών από το Ιντσιρλίκ, λέγοντας ότι «δεν εκβιαζόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ