Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Κυβερνο-επιθέσεις με εργαλεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών...

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ - ΜΟΣΧΑ.--

Αξιοποιώντας εργαλεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών NSA, CIA (π.χ. το λογισμικό Eternalblue που εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες όλων των παλιότερων λειτουργικών προγραμμάτων της Microsoft), άγνωστοι χάκερς πραγματοποίησαν το τελευταίο τριήμερο κυβερνο-επιθέσεις σε περίπου 200.000 ηλεκτρονικούς εταιρικούς, οικιακούς και υπηρεσιακούς υπολογιστές 150 χωρών, επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, να προκαλέσουν χάος, αύξηση της πελατείας σε εταιρείες που πουλούν λογισμικό ασφαλείας και να αποκομίσουν λύτρα δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.

Τα θύματα εντοπίστηκαν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (εκτός από τη Φιλανδία, την Πολωνία, την Τσεχία, τα Βαλκάνια και την Ιρλανδία), της Μέσης Ανατολής (εκτός του Ιράν), της βόρειας και νότιας Αμερικής, της Ασίας και του Ειρηνικού (εκτός από τη Μογγολία, τη Βιρμανία). Οι επιθέσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, χτυπώντας πρώτα 60 νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας της Αγγλίας, ώσπου σύντομα επεκτάθηκαν σε δεκάδες χώρες.

Σύμφωνα με τις αρχές πολλών χώρων, για την αντιμετώπιση τέτοιων κυβερνο-επιθέσεων απαιτείται σχολαστική ενημέρωση των λειτουργικών προγραμμάτων υπολογιστών, προγράμματα προστασίας από ιούς, τήρηση αντιγράφων ασφαλείας αρχείων (back up) σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, αποφυγή μετάβασης σε κακόβουλες ιστοσελίδες ή άνοιγμα μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από αγνώστους με ύποπτα επισυναπτόμενα αρχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ