Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στο επίκεντρο διαφόρων συναντήσεων

Αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η νέα συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει απόφαση στην αυριανή συνάντηση για συνέχιση της Διάσκεψης της Γενεύης, συνδέοντας τις εξελίξεις και με τα ελληνοτουρκικά. «Ο διάλογος συνεχίζεται, εναπόκειται στους δύο ηγέτες και στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Είναι σημαντική η θέση της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι το βασικό θέμα για το οποίο θα μεταβούμε στη Γενεύη, αλλά δεν έχει προκύψει αυτό από τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν».

Πάντως, στη συνάντηση που είχαν ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν στο Πεκίνο, στο περιθώριο της διεθνούς συνάντησης «Μία Ζώνη, Ενας Δρόμος» της Κίνας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, συμφωνήθηκε ότι «χρειάζεται εργασία με στόχο να διασφαλιστεί ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και θα επιτευχθεί μια συμφωνία».

Το Κυπριακό απασχόλησε και τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επίσης στο Πεκίνο. Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι η ελληνική πλευρά αναφέρθηκε στις «δυσκολίες που δημιουργεί η Αγκυρα» και τόνισε πως η ίδια θα εργαστεί για να υπάρξει πρόοδος και να μπορέσει έτσι να συνεχιστεί η Διάσκεψη της Γενεύης. Μεθαύριο Πέμπτη φτάνει στη Λευκωσία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης, την προεδρία της οποίας έχει αυτή την περίοδο η Κύπρος. Εκεί θα παραβρεθεί και ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ