Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΣΦΑ
Ανοίγει ο δρόμος για το νέο διαγωνισμό

Τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του 66% του ΔΕΣΦΑ παρουσίασε, χτες, στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω τροπολογία «χαλαρώνει» τα κριτήρια συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό σε σχέση με όσα όριζε ο ισχύων νόμος.

Πλέον, στη διαγωνιστική διαδικασία θα μπορούν να λάβουν μέρος όχι μόνο απευθείας μέλη του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Φυσικού Αερίου» αλλά και μητρικές εταιρείες ή θυγατρικές της ίδιας μητρικής που έχει τουλάχιστον μία εταιρεία η οποία συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών.

Είναι προφανές ότι η τροπολογία θα διευκολύνει συγκεκριμένες εταιρείες να λάβουν μέρος στον επικείμενο διαγωνισμό, κυρίως αυτές που δεν συμμετέχουν άμεσα στη διαχείριση ευρωπαϊκών δικτύων φυσικού αερίου και το μόνο που μένει είναι να δούμε το επόμενο διάστημα από πού θα προκύψουν οι ενδιαφερόμενοι «μνηστήρες» της εταιρείας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός, που είχε κατοχυρωθεί υπέρ της αζέρικης «Socar», είχε ακυρωθεί έπειτα από τα συστηματικά εμπόδια, «τυπικού» χαρακτήρα, που έθετε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ