Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Διεργασίες ενόψει του συνεδρίου

Τα χαρτιά τους ανοίγουν, σταδιακά, παράγοντες και κινήσεις της εγχώριας κεντροαριστεράς, περίπου δυο βδομάδες πριν από το συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», καθώς δουλεύονται διάφορα σενάρια για τη μετεξέλιξη του χώρου. Στο χώρο παρεμβαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να κατοχυρώσει το ρόλο του βασικού εκφραστή της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας.

Ενδεικτικά, μιλώντας ο βουλευτής της ΔΗΜΣΥ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», είπε: «Στο πολιτικό και προγραμματικό συνέδριο του Ιουνίου, θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το σχέδιο της Παράταξης για τη χώρα, αλλά και για την πορεία του πολιτικού μας χώρου προς το μέλλον. Εκεί, θα δοκιμασθούν και οι πραγματικές ομοιότητες ή οι τεχνητές διαφοροποιήσεις πολλών, αλλά και οι αντοχές όλων στην ενότητα, στον πολιτικό διάλογο και στην κοινή προοπτική. Η δική μου άποψη ήταν ξεκάθαρη από την αρχή: Μετασχηματισμός σε ένα νέο, ενιαίο κόμμα και εκλογή ηγεσίας από τη βάση».

Επιμένοντας για «ενιαίο κόμμα», υποστήριξε: «Οι προοδευτικοί πολίτες δεν ψάχνουν έναν "ΣΥΡΙΖΑ" της κεντροαριστεράς, αλλά μία σοβαρή και υπεύθυνη Παράταξη, που θα εκφράσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα». Καθώς όλα αυτά δουλεύονται και για την εξασφάλιση εναλλακτικών διαχείρισης για το κεφάλαιο, είπε ότι «η δεύτερη θέση στις εκλογές είναι εφικτή για τη ΔΗΜΣΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ