Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τακτική για τη διαχείριση της επόμενης μέρας της αντιλαϊκής συμφωνίας

Η διαχείριση της συμφωνίας στο Eurogroup και η παρουσίασή της στο λαό κατά τρόπο που να εξωραΐζει το περιεχόμενό της, βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών της κυβέρνησης τα τελευταία 24ωρα. Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εμφανίσει τη συμφωνία σαν τον τελευταίο δύσκολο κάβο, πλην όμως αναγκαίο για το πέρασμα στην εποχή της «δίκαιης ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ενημερώνει από χτες τους πολιτικούς αρχηγούς. Χτες, συναντήθηκε με τους επικεφαλής του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων, Στ. Θεοδωράκη και Β. Λεβέντη, ενώ σήμερα θα συναντηθεί κατά σειρά με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά και τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη. Τέλος, θα δει τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, καθώς εκκρεμεί και ο καθορισμός προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή, έπειτα από αίτημα της ΝΔ. Στο επίκεντρο όλων των συναντήσεων θα βρεθούν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό. Σήμερα ή αύριο, συνεδριάζει - εκτός απροόπτου - το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ αναμένεται η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ», επιβεβαίωσε ότι ο ανήφορος δεν έχει τελειωμό για το λαό, αφού δήλωσε πως «τον Αύγουστο του 2018 ο στόχος είναι να μπορέσουμε να έχουμε οδηγήσει τη χώρα σε μια τέτοια κατάσταση που θα μπορούμε να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς στήριξη από τον επίσημο τομέα», παρουσιάζοντας την αντιλαϊκή συμφωνία στο Eurogroup ως «καθοριστικό σήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι πρωτοβουλίες αυτές σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο θα επιδιωχθεί απ' την κυβέρνηση να υποστηρίξουν το αφήγημα της στροφής στο θέμα της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι πρώτος και κύριος στόχος του πρωθυπουργού «είναι μέσα στο καλοκαίρι να τρέξει μια σειρά από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος, έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία».

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Στ. Θεοδωράκης, εκφράζοντας την έγνοια για τις ανάγκες του εγχώριου κεφαλαίου, δήλωσε ότι «η διαπραγμάτευση καθυστέρησε ανεπίτρεπτα, με αποτέλεσμα να χάνει έδαφος η πραγματική οικονομία και η ανάπτυξη και να χρειαζόμαστε κάθε μήνα περισσότερα δανεικά». Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, δήλωσε ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό να στηριχτεί ο Κύπριος Πρόεδρος και να μην επιτραπεί σε εθνικιστικούς κύκλους «που υπάρχουν στον πολιτικό ορίζοντα και της δικής μας χώρας, να σαμποτάρουν για άλλη μια φορά την επίλυση του Κυπριακού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ