Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα έντασης της πάλης για το ξήλωμα των ΝΑΤΟικών βάσεων

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την προώθηση των νέων σχεδίων ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στο νησί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ για μία ακόμα φορά επαναλαμβάνει πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντες ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας, όπως αναφέρει συνεχώς η κυβερνητική προπαγάνδα αυτής ή των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και συνόρων της χώρας, οι συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου από την Τουρκία τούς διαψεύδουν καθημερινά. Είναι, άλλωστε, γνωστές και όχι λίγες οι φορές που τέθηκε η βάση της Σούδας σε πολεμική ετοιμότητα για τις επιχειρησιακές ανάγκες των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια, αιματοκυλώντας τους λαούς και οδηγώντας στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους. Η αστική τάξη της χώρας μας προσέφερε κάλυψη στην ιμπεριαλιστική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, προσκάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στήριξε όλες τις επιθετικές ΝΑΤΟικές αποφάσεις. (...)

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να γυρίσει την πλάτη του στα κελεύσματα της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων, περί εθνικής ενότητας και κοινών συμφερόντων λαού και κεφαλαίου, καθώς και στο δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού που παράλληλα προωθούν. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες έχουμε σήμερα τον ίδιο αντίπαλο: Τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, τις αστικές κυβερνήσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να εντείνει την πάλη για το ξήλωμα των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, που εκτός των άλλων αποτελούν μόνιμο στόχο αντιποίνων, να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τις θεωρίες που τελευταία αναπτύσσονται περί οικονομικών ωφελειών και προστασίας της χώρας από την παρουσία των βάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ