Τρίτη 25 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την προκλητική επιθετικότητα του Ισραήλ

Την κλιμάκωση της προκλητικής επιθετικότητας της ισραηλινής κυβέρνησης ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό κατήγγειλε με Ερώτηση προς την Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Στην Ερώτηση τόνισε τα εξής:

«Οι ισραηλινές αρχές την τελευταία βδομάδα προχώρησαν στον περιορισμό της πρόσβασης στο τέμενος Αλ Ακσα, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, με πρόσχημα την επίκληση μέτρων ασφαλείας. Πρόκειται για μια ακόμα απόφαση που συνοδεύτηκε με άγρια καταστολή, νεκρούς Παλαιστινίους από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, ενώ έχει προκαλέσει αγανάκτηση στον Παλαιστινιακό λαό. Οι νέοι αυτοί περιορισμοί κι απαγορεύσεις συνιστούν κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού, με στόχευση, μεταξύ άλλων, να αλλάξει το καθεστώς σε ιστορικούς θρησκευτικούς χώρους, όπως το τέμενος Αλ Ακσα.

Την ίδια στιγμή, πολλαπλασιάζονται διαρκώς οι εποικισμοί στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης με αποφάσεις της Ισραηλινής κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις μέρες εκδόθηκαν άδειες οικοδόμησης για πάνω από 1.500 εποικιστικές μονάδες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η προκλητικότητα και επιθετικότητα του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό συνεχίζεται με την επέκταση των εποικισμών, τις παράνομες κρατήσεις, τις δολοφονίες, με στόχο τον εκφοβισμό των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων.

Την ίδια ώρα, ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο διατηρούν, αλλά και αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με το ισραηλινό κράτος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της λεγόμενης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης της θέσης της χώρας", εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, βαθαίνει τις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με το Ισραήλ, όπως επιβεβαιώθηκε και στο 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ και την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

Ερωτάται η Υπατη Εκπρόσωπος :

-- Πώς τοποθετείται στο αίτημα να μην αλλάξει το καθεστώς σε ιστορικούς θρησκευτικούς χώρους όπως το τέμενος Αλ Ακσα;

-- Καταδικάζει την περαιτέρω επέκταση των εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη από την ισραηλινή κυβέρνηση;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ