Τρίτη 25 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Οικτρός θάνατος μεταναστών σε νταλίκα - «καμίνι»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οδυνηρό τέλος είχε την Κυριακή για τουλάχιστον δέκα Λατινοαμερικάνους μετανάστες η προσπάθειά τους να μεταβούν στο Τέξας των ΗΠΑ μέσα σε καρότσα φορτηγού, δίχως νερό και εξαερισμό, εν μέσω καύσωνα, με στόχο μια θέση εργασίας και ένα καλύτερο μέλλον.

Τα άψυχα κορμιά οκτώ επίδοξων μεταναστών βρέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής μέσα στην καρότσα φορτηγού που είχε σταθμεύσει αποβραδίς σε χώρο στάθμευσης μεγάλης αλυσίδας λιανικής, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Αλλος ένας εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, ενώ πάνω από 20 άλλοι βρέθηκαν σε οικτρή κατάσταση, υποφέροντας από αφυδάτωση και θερμοπληξία, και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Κάποιοι από τους επιζώντες διηγήθηκαν στις αρχές πως στην καρότσα του φορτηγού, στην οποία δεν λειτουργούσε κλιματισμός ή εξαερισμός, επέβαιναν αρχικά περίπου 100 άτομα (ανάμεσά τους και παιδιά), και πως οι περισσότεροι ήταν από το Μεξικό. Κάποιες δεκάδες εξ αυτών, που κατάφεραν να επιβιώσουν, «φορτώθηκαν» σε ΙΧ αυτοκίνητα και φορτηγάκια που πλησίασαν το φορτηγό στο χώρο στάθμευσης το βράδυ του Σαββάτου. Κάποιοι άλλοι το έσκασαν, από το φόβο σύλληψης και απέλασής τους από τις ΗΠΑ. Οι πιο ανήμποροι πέθαναν ή βρέθηκαν σε άσχημη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή, μέσα στο «καμίνι» στο οποίο είχε μετατραπεί η καρότσα του φορτηγού.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ουίλιαμ Μακμάνους εκτίμησε ότι πρόκειται για νέο κρούσμα διακίνησης ανθρώπων, κάνοντας λόγο για «σκηνή φρίκης» στο εσωτερικό του φορτηγού. Πρόσθεσε πως ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και ανακρίνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ