Τρίτη 25 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα για πολύμορφη αλληλεγγύη

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, για την κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό:

«Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έχουν τη στήριξη των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμβαθύνουν τη συνεργασία με το Ισραήλ σε πολιτικό, οικονομικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο. Η "δίκαιη ανάπτυξη" της κυβέρνησης του Τσίπρα είναι βαμμένη στο αίμα των εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και των λαών - θυμάτων του ιμπεριαλισμού.

Καλούμε τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να καταγγείλουν τη νέα επιθετικότητα του Ισραήλ. Να εκφραστεί πολύμορφα η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό. Να εκφραστεί η αντίθεση του ελληνικού λαού στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή».

Καταγγελία από την ΟΓΕ

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, όπου, αφού καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση ότι «καταψήφισε, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, ψήφισμα της ΟΥΝΕΣΚΟ που καταγγέλλει το Ισραήλ ως δύναμη κατοχής που έχει στόχο να αλλοιώσει το καθεστώς της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ», καταλήγει: «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του. Θα βρισκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων γυναικών και των οικογενειών τους στον αγώνα τους μέχρι να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, μέχρι να αποκτήσουν τη δική τους ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα με κυρίαρχο το λαό σ' αυτήν στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ