Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγρια φοροληστεία του λαού με «βροχή» κατασχέσεων και απειλών

Αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές για τα λαϊκά νοικοκυριά, την ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές

  • Με «βροχή» κατασχέσεων, εκβιασμών και απειλών απέναντι σε λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους και τα άλλα χαράτσια, «απαντούν» η κυβέρνηση και ο κρατικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός στη συνεχή διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες έχουν φορτωθεί στις πλάτες του λαού.
  • Πάνω από 800 κατασχέσεις λογαριασμών γίνονταν ανά εργάσιμη μέρα, σύμφωνα με στοιχεία για το μήνα Ιούλη. Η φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις κατασχέσεις, καθώς στα τέλη Σεπτέμβρη συμπίπτουν οι προθεσμίες τόσο για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, όσο και για τη δεύτερη δόση της φορολογίας εισοδήματος.
  • ΚΚΕ: Η εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, λόγω της αδυναμίας των λαϊκών νοικοκυριών να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους, αποδεικνύει ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και νέες ενισχύσεις, ενώ θα συνεχίζεται η άγρια φοροληστεία του λαού.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ