Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκεντρώσεις ενάντια στο ξεπούλημα των ακτών

Την Κυριακή, 30 Σεπτέμβρη, στη Βουλιαγμένη και τον Αλιμο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα των ακτών διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της Παραλίας του Σαρωνικού. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στην ακτή Βουλιαγμένης στις 23/9 και ώρα 12 μ., στην παραλία Αλίμου στις 26/9 και ώρα 7 μ.μ. και τέλος στις ακτές Αλίμου, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρκιζας την τελευταία Κυριακή του μήνα και ώρα 11 π.μ.

Οπως σημειώνεται και σε σχετικό δελτίο Τύπου, με τις συμβάσεις παραχώρησης των ακτών Αλίμου και Βουλιαγμένης, εξυπηρετούνται, με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο, τα συμφέροντα των ιδιωτικών συμφερόντων. Μάλιστα, και παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι η διαδικασία για την παραχώρηση των πέντε ακτών του ΕΟΤ είναι από την αρχή ως το τέλος παράνομη, επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή, η κυβέρνηση εμμένει να τις παραδώσει σε γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα έναντι πινακίου φακής. Συγκεκριμένα, με αυτές τις συμβάσεις: Παραχωρείται - χωρίς να ανήκει στην ΕΤΑ - η μισή ακτή Αλίμου. Οι δήμοι παίρνουν το ρόλο του επιστάτη, χωρίς να έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες. Δεν προβλέπεται μίσθωμα για το 2001, αν και οι ακτές θα παραχωρηθούν από τις 30/9/2001. Οι εταιρίες, που θα μισθώσουν τους χώρους, έχουν το δικαίωμα να χτίσουν ό,τι θέλουν.

Η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει - όπως κατ' επανάληψη έχει κάνει στο παρελθόν - ότι: «Είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και να κάνουμε αναφορά στον εισαγγελέα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση» και καλεί όλους τους πολίτες της Αττικής να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ