Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Εκδικητικές απολύσεις στην «Ολυμπιακή»

Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις πέντε εποχικών ιπταμένων συνοδών - φροντιστών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) και να επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα οι αποδοχές των περίπου 100 εποχικών ιπτάμενων, ζητούν από την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του Κόμματος, χαρακτηρίζουν «εκδικητικές» τις απολύσεις και «αδικαιολόγητες» τις περικοπές των αποδοχών. Για μεν τις απολύσεις επισημαίνουν ότι έγιναν με το αιτιολογικό των αδικαιολόγητων απουσιών, παρόλο που οι εργαζόμενοι διέθεταν έγκυρες, πιστοποιημένες ιατρικές βεβαιώσεις ασθενείας για τις μέρες της απουσίας τους. Αν το παραπάνω συνδυαστεί - τονίζεται στην Ερώτηση - με το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση των αποδοχών περίπου 100 εποχικών ιπτάμενων (των οποίων οι αποδοχές αυθαίρετα περικόπηκαν κατά δύο τρίτα και υποβαθμίστηκαν στο επίπεδο του ανειδίκευτου εργάτη, αν και εκτελούν ανθυγιεινή, επικίνδυνη και εξειδικευμένη εργασία), καθώς και με δηλώσεις στελεχών της εταιρίας, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα πως οι πέντε απολύσεις αποτελούν δίωξη που προφανώς αποβλέπει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στην ένταση του καθεστώτος εργοδοτικής ασυδοσίας, ενόψει και της ιδιωτικοποίησης της ΟΑ.

Οι Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε: Να ανακληθούν άμεσα οι πέντε απολύσεις και να επανέλθουν οι αποδοχές των περίπου 100 εποχικών ιπτάμενων στα προηγούμενα επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ