Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Μήνυση στον ΕΟΦ για τις ελλείψεις

Μήνυση κατά του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ) και παντός άλλου υπευθύνου, για την αδράνειά που έχουν επιδείξει στην αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων που ταλαιπωρεί τους Ελληνες ασθενείς και φαρμακοποιούς, λόγω των «παράλληλων εξαγωγών» φαρμάκων, κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Οπως επισημαίνει ο ΦΣΑ, ο ΕΟΦ, το υπουργείο Υγείας και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς κωφεύουν συστηματικά στο χρονίζον ζήτημα της έλλειψης βασικών ιδιοσκευασμάτων, «που οφείλεται στην αλόγιστη εξαγωγική δραστηριότητα κάποιων φαρμακοποιών, που καθιστά προβληματική την ομαλή τροφοδοσία της εγχώριας αγοράς και καταλήγει εν τέλει σε ένα "παράλογο παιχνίδι κερδοσκοπίας" σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού». Πρόκειται για φάρμακα που εισάγονται στη χώρα μας με χαμηλή τιμή, λόγω της υπάρχουσας διατίμησης και επανεξάγονται σε χώρες όπου η τιμή τους είναι υψηλότερη. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ελλείψεις σε οκτώ φάρμακα για το διαβήτη, τον καρκίνο, τη νόσο Πάρκινσον, νευρολογικές παθήσεις κ.ά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ, μετά τις ατελέσφορες εκκλήσεις του για τη ρύθμιση της κατάστασης και την πάταξη της κερδοσκοπίας, προχώρησε διά της νομικού του συμβούλου, σε κατάθεση μήνυσης στην οποία καταγγέλλει τον ΕΟΦ για παραβίαση καθήκοντος και συνεργεία στην πρόκληση ανωμαλίας στον εφοδιασμό της εγχώριας φαρμακευτικής αγοράς, προσδοκώντας, όπως επισημαίνει, την προστασία των Ελλήνων ασθενών και φαρμακοποιών.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε έχει διαβιβαστεί στην 29η Πταισματοδίκη Αθηνών και ήδη διενεργείται προανάκριση με καταθέσεις μελών του ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ