Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετέωρη η Πολυκλινική μετά τους αγώνες

Την ευθύνη για τη στελέχωση της Πολυκλινικής στο Ολυμπιακό Χωριό θα την έχει αποκλειστικά η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας Αλ. Παπαδόπουλος, κατά την παρουσίαση του σχεδίου για την οικοδόμηση της Πολυκλινικής απ' τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Μετά τους αγώνες θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και ταυτόχρονα να αποτελέσει και πρότυπο για τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου που υποτίθεται θα γίνουν στα πλαίσια της λεγόμενης μεταρρύθμισης.

Η ανάθεση κατ' αποκλειστικότητα της ευθύνης στην «Αθήνα 2004» σημαίνει ότι το προσωπικό της θα είναι όλοι εθελοντές - όπως ανακοίνωσε Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ) Αγώνων «Αθήνα 2004» στις 30.8.2001. Η μη στελέχωση εξ αρχής με μόνιμο προσωπικό - στο οποίο θα προστεθεί το εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για τους αγώνες - δεν προδιαγράφει και την καλύτερη τύχη και μάλιστα ως πρότυπου Κέντρου Υγείας αστικού τύπου για μετά τους αγώνες. Μάλιστα οι υπεύθυνοι χτες μίλησαν για ορισμένα μηχανήματα που θα μεταφερθούν μετά τους αγώνες και για άλλα που θα προστεθούν.

Οταν υπογράφτηκε η οριστική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» στις 20.3.2001 ο υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει 3.500 προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας για τις μονάδες που θα καλύψουν υγειονομικά την Ολυμπιάδα. Επίσης τότε είχε ανακοινωθεί ότι η «Αθήνα 2004» αναλαμβάνει την υποχρέωση στελέχωσης σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό των υπηρεσιών στους χώρους που γίνονται οι αγώνες και οι προπονήσεις, καθώς και στους μη αγωνιστικούς χώρους (ολυμπιακά ξενοδοχεία, κέντρο Τύπου, αεροδρόμιο κλπ.).

Το συνολικό κόστος της Πολυκλινικής θα είναι 2,5 δισ. δραχμές για το κτίριο, τον ξενοδοχειακό και ιατρικό εξοπλισμό. Οι μελέτες θα παραδοθούν στη ΔΕΠΑΝΟΜ το Νοέμβρη του 2001, η δημοπράτηση θα αρχίσει αμέσως και - σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα - θα παραδοθεί σε χρήση το 2ο εξάμηνο του 2003.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ