Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΞ
Ετοιμάζει επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Ταξίδι του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ και συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντ. Τραμπ προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, μιλώντας χτες στην ΕΡΤ1.

Οπως είπε ο ΥΠΕΞ, «είμαστε σε μια εξέλιξη συζητήσεων με τους Αμερικάνους και θα ξέρουμε μέχρι την αρχή της άλλης εβδομάδος την ακριβή ημερομηνία για το ταξίδι του πρωθυπουργού», προσθέτοντας ότι πιθανόν να γίνει και μέσα στον Οκτώβρη αν «βγαίνουν» οι ημερομηνίες. Επέμεινε δε ότι «ο κ. πρωθυπουργός θα πάει ταξίδι στην Αμερική μόνο για να συναντήσει τον κ. Τραμπ. Εννοώ, θα συναντήσει και άλλους, αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα δει τον κ. Τραμπ».

Ο ίδιος ο ΥΠΕΞ θα βρεθεί στις ΗΠΑ για ομιλίες του στις 16/10 στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, και στις 17/10 στη Σχολή Φλέτσερ του πανεπιστημίου, ενώ θα έχει συνάντηση με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Ουάσιγκτον.

Ολο αυτό το πηγαινέλα κυβερνητικών στελεχών στις ΗΠΑ δεν γίνεται επί κενού πεδίου. Εδράζεται στην πρεμούρα της κυβέρνησης για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μέσα από την ανάληψη ακόμα πιο ενεργού ρόλου στην υλοποίηση επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Κάτι που εκφράζεται π.χ. με την ανανέωση πρόσφατα από πλευράς κυβέρνησης της συμφωνίας χρήσης της βάσης της Σούδας από τους Αμερικανούς, τις εργασίες εκσυγχρονισμού που γίνονται στη βάση του Αραξου και παραπέμπουν σε προετοιμασίες για εκ νέου «φιλοξενία» πυρηνικών, τη διαθεσιμότητα που επιδεικνύεται γενικά από πλευράς κυβέρνησης για παροχή πρόσθετων υποδομών «φιλοξενίας» αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στη χώρα, παροχή πρόσθετων υπηρεσιών (π.χ. περιπολιών στην Ανατολική Μεσόγειο, συλλογής, διαχείρισης και διάχυσης πληροφοριών) κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ