Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Τελευταίες μάχες κατά του «Ισλαμικού Κράτους»

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΚΑΪΡΟ.--

Το τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία ανακατέλαβε χτες ο στρατός της χώρας ανακοινώνοντας ότι «απελευθέρωσε πλήρως» την πόλη Αλ Μπουκαμάλ (ή Αμπού Καμάλ) που βρίσκεται περίπου 140 χλμ. νοτιοανατολικά της ανατολικής επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, στις όχθες του ποταμού Ευφράτη, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζακχάροβα, ανακοίνωσε χτες ότι η Μόσχα δεν διακρίνει «βήματα από τη συριακή κυβέρνηση που θα μπορούσαν να διακόψουν την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Συριακού Κογκρέσου Εθνικού Διαλόγου». Πρόσθεσε πως οι ρωσικές αρχές διατηρούν στενές επαφές με Σύρους αξιωματούχους σε όλα τα επίπεδα και αντιμετωπίζουν όλα τα ζητήματα με συνεργασία. Πρόσθεσε ότι το υπό συγκρότηση «Συριακό Κογκρέσο Εθνικού Διαλόγου» θα μπορούσε να γίνει μία νέα πλατφόρμα για διάλογο ανάμεσα στους εκπροσώπους διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων.

Νωρίτερα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, κατήγγειλε την προώθηση τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» από Συρία και Ιράκ στη Λιβύη και τη δημιουργία μίας νέας κατάστασης «στρατηγικής ανισορροπίας», που αναγκάζει την Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις, προσθέτοντας: «Πρέπει να έχουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες που θα μας αποζημιώσουν γι' αυτή την ανισορροπία στην περιοχή ώστε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία, που συνιστά επιπρόσθετη απειλή όχι μόνο για μας αλλά και για την Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ