Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τίμησε τον ειδικό απεσταλμένο του Γάλλου Προέδρου

ΜΟΣΧΑ.--

Στη Μόσχα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο ειδικός απεσταλμένος της γαλλικής κυβέρνησης για ζητήματα σχέσεων με τη Ρωσία, Ζαν - Πιερ Σεβενεμάν, ο οποίος τιμήθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με την ειδική Διάκριση της Φιλίας - σύμφωνα με το Κρεμλίνο - για τις προσπάθειές του με στόχο «την ενίσχυση της ειρήνης, της φιλίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των λαών».

Μεταξύ άλλων ο Γάλλος διπλωμάτης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κονσταντίν Κόσατσεφ, ο οποίος τόνισε τις προσδοκίες της Μόσχας πως το Παρίσι θα γίνει μια από τις «ατμομηχανές των αλλαγών» που θα συμβάλουν στη μεταβολή της σημερινής πολιτικής της ΕΕ έναντι της Ρωσίας. Ο Κόσατσεφ είπε ότι «η διατήρηση των κυρώσεων σημαίνει σε κάθε περίπτωση ότι χάνονται ευκαιρίες», σημειώνοντας ότι η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα το ότι την τελευταία τριετία δεν έχει φύγει ούτε μία γαλλική εταιρεία από τη Ρωσία. Εξέφρασε ακόμα την ευχή ότι «ο γαλλικός επιχειρηματικός κόσμος, όπως και ο επιχειρηματικός κόσμος των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο οποίος χάνει πραγματικά εξαιτίας της πολιτικής των κυρώσεων, θα ασκήσει τελικά την επιρροή του στις αντίστοιχες πολιτικές δομές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο Σεβενεμάν υπήρξε για χρόνια στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) αλλά και υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις σοσιαλδημοκρατών. Ολα τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση για την αναβάπτιση της γαλλικής σοσιαλδημοκρατίας αλλά και για την «αναπροσαρμογή» των επιλογών της Γαλλίας και στην εξωτερική πολιτική, ως σταθερός υπέρμαχος ενός «πολυπολικού κόσμου». Μεταξύ άλλων έχει συνδέσει την αναθέρμανση των σχέσεων Γαλλίας - Ρωσίας με τη «δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης, με την ισορροπία και την ειρήνη στην Ευρώπη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιθέσεις και σχεδιασμοί γύρω από «ειρηνευτικές» πρωτοβουλίες ενώ φουντώνουν οι μάχες (2023-04-19 00:00:00.0)
Εντείνονται η στρατιωτική κινητικότητα και οι απειλές εκτεταμένων κυρώσεων (2022-01-31 00:00:00.0)
Προωθεί την αποκατάσταση των σχέσεων ΕΕ - Ρωσίας (2018-11-02 00:00:00.0)
Συνάντηση Πούτιν - Σαρκοζί (2015-10-31 00:00:00.0)
Αντίμετρα για την «ασπίδα» από Ρωσία; (2011-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ