Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζεται η κόντρα Τραμπ - μυστικών υπηρεσιών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τις αντιδράσεις πρώην διευθυντικών στελεχών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών CIA και NSA προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συζήτηση που είχε το Σαββατοκύριακο στο Βιετνάμ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο περιφερειακής συνόδου.

Ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) Τζέιμς Κλάπερ, που εργάζεται ως «αναλυτής» στο δίκτυο CNN, δήλωσε ότι η υποβάθμιση της απειλής εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 αποτελεί «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ και ότι η στάση του Τραμπ επιτρέπει «σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα να παίζουν με το θεσμό του Προέδρου των ΗΠΑ». Παρόμοια στάση τήρησε και ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν.

Ο Πρόεδρος Τραμπ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή στο Ανόι, προσπάθησε να διευκρινίσει τις δηλώσεις που είχε κάνει το Σάββατο για τον Πούτιν αναφορικά με την «ειλικρινή στάση» του Ρώσου Προέδρου για την άρνηση της εμπλοκής του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Σημείωσε: «Εκτιμώ ότι αισθάνεται ότι ο ίδιος και η Ρωσία δεν είχαν εμπλοκή στις εκλογές. Αν το πιστεύω ή όχι, είμαι με τις μυστικές μας υπηρεσίες, όπως ειδικά συνιστούν οι ηγεσίες τους». Ο Τραμπ χαρακτήρισε επίσης «πολιτικούς χάκερς» τον Κλάπερ, τον Μπρέναν, αλλά και τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν θέλει να μπει σε διαφωνίες με τον Πούτιν και ότι θέλει να έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία για να αντιμετωπίσουν «παγκόσμια προβλήματα όπως η Συρία, η Βόρεια Κορέα και η Ουκρανία».

Οι μεγαλοκαπιταλιστές δήθεν ...ευαίσθητοι

Το ίδιο 24ωρο, εκατοντάδες βαθύπλουτοι Αμερικανοί και ιδιοκτήτες πολυεθνικών που έχουν συγκροτήσει την οργάνωση «Responsible Wealth» («Υπεύθυνος Πλούτος») έστειλαν επιστολή στο Κογκρέσο (θα δημοσιοποιηθεί σύντομα) με αφορμή τις συζητήσεις και τα παζάρια που γίνονται εδώ και βδομάδες ενόψει του φορολογικού νομοσχεδίου. Δισεκατομμυριούχοι, μεταξύ των οποίων ο γνωστός Τζορτζ Σόρος και ο Στίβεν Ροκφέλερ, εμφανίστηκαν δήθεν ...ευαίσθητοι και ζήτησαν από το Κογκρέσο να μη μειώσει τους φόρους για να αυξηθεί η ανισότητα σε βάρος των φτωχότερων στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ