Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Καταγγέλλει τη διαγραφή της Αναφοράς της για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ μετά τη διαγραφή της αναφοράς της για τις οφειλόμενες από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οπως πληροφορηθήκαμε, οι πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελευθέρων - όπου συμμετέχουν και οι ευρωβουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - στο Ευρωκοινοβούλιο, με σχετικές τροπολογίες που κατέθεσαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου διαγράφουν από το αρχικό κείμενο της ετήσιας έκθεσης δράσης της Επιτροπής για το 2016 ακόμη και τη μνεία της Αναφοράς, που είχε καταθέσει από 15/10/2014 η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με τη στήριξη της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις οφειλόμενες από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις στη χώρα μας.

Επιδιώκουν, προφανώς, να ξεχαστεί και να θαφτεί το θέμα, τακτική που αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες τους και ουσιαστικά παρεμποδίζει τις διεκδικήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις, την 8/9/2016, ψήφισαν στην Επιτροπή Αναφορών να κλείσει η Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ χωρίς καμιά διερεύνηση με την απαράδεκτη προσχηματική δικαιολογία ότι, δήθεν, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πως, τάχα, είναι διμερές ζήτημα που αφορά την Ελλάδα και την ΟΔ Γερμανίας! (...)

Να θυμίσουμε, ακόμα, ότι προηγούμενα, στις 3/11/2015, η Επιτροπή Αναφορών, παίρνοντας υπόψη την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, έστειλε επιστολές προς τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ελλάδας, ζητώντας την τοποθέτησή τους σχετικά επί του θέματος. Και, βεβαίως, η στάση της ΟΔ Γερμανίας να μην απαντά στα σχετικά αιτήματα είναι γνωστή. Ωστόσο, επικίνδυνη και αποκαλυπτική ήταν και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δεν είχε απαντήσει, επίσημα, μετά από επτά ολόκληρους μήνες! Ετσι, έδωσαν προσχήματα και βοήθησαν μ' αυτόν τον τρόπο στο "κλείσιμο" από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, της Αναφοράς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. (...)

Η Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, (...), για μια ακόμα φορά, καταγγέλλει τη στάση τους και επισημαίνει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Καταγγέλλει το Ευρωκοινοβούλιο και την ΕΕ ότι αποδεδειγμένα στρέφονται κατά των λαϊκών συμφερόντων και δίκαιων διεκδικήσεων του λαού μας. Ως ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, διαβεβαιώνουμε τους αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, τους φίλους και απογόνους ότι οι πρωτοβουλίες και οι ενέργειές μας για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και οφειλών θα συνεχιστούν με τη συνεργασία του ΚΚΕ, προς κάθε κατεύθυνση και με όποιο πρόσφορο μέσο, κόντρα στην αρνητική στάση της ΕΕ και την κωλυσιεργία της ελληνικής κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ