Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Παραδόθηκε χτες το απόγευμα στο FBI ο αντιστράτηγος ε.α. Μάικλ Φλιν, που διετέλεσε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στο Λευκό Οίκο και συμμετείχε ως σύμβουλος στο προεκλογικό επιτελείο του Προέδρου Τραμπ. Δήλωσε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «ένοχος» για την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης για τις συνομιλίες που είχε με τον πρώην πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Είναι ο τέταρτος στενός συνεργάτης του Προέδρου Τραμπ που κατηγορείται από τον ειδικό εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές. Τον Οκτώβρη απαγγέλθηκαν σοβαρές κατηγορίες για την ίδια υπόθεση σε βάρος των Πολ Μάναφορντ και Ρίτσαρντ Γκέιτς, που ανήκαν επίσης στο προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ. Ο τρίτος κατηγορούμενος, Τζορτζ Παπαδόπουλος, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στους πράκτορες του FBI και δέχτηκε να συνεργαστεί με τις αρχές.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Απόφαση να τερματίσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης του 44μελούς πληρώματος του υποβρυχίου που αγνοείται από τις 15 Νοέμβρη πήραν, χτες, οι αρχές της Αργεντινής. Θεωρείται πλέον ότι ο χρόνος που έχει περάσει δεν αφήνει περιθώρια για επιβίωση του πληρώματος του «Σαν Χουάν». Πάντως, δηλώνεται ότι και με τη συνδρομή άλλων χωρών θα συνεχιστεί η προσπάθεια για ανεύρεση του γερμανικής κατασκευής υποβρυχίου. Η τελευταία πληροφόρηση που υπήρχε είναι ότι εξετάζεται η αιτία «της έκρηξης που προκάλεσε τη βλάβη στο σκάφος».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Παζάρια μέχρι την ύστατη ώρα έκαναν χτες Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές στο Κογκρέσο ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Τραμπ που είχε προγραμματιστεί εντός του περασμένου 24ωρου και αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά αμερικανικά μονοπώλια και πλούσιους.

ΡΙΑΝΤ.-- Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε και κατέστρεψε χτες, τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το έδαφος της Υεμένης, πάνω από την πόλη Χαμίς Μουσάιτ. Σαουδάραβες αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι ο πύραυλος καταστράφηκε δίχως να προκαλέσει θύματα ή ζημιές. Αντίθετα, εκπρόσωπος των σιιτών Χούτι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, είπαν πως ο πύραυλος «έπληξε στρατιωτικό στόχο» στη Σ. Αραβία. Ηταν ο δεύτερος πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούτι κατά της Σ. Αραβίας από τις 4 Νοέμβρη.

ΑΜΜΑΝ.-- Συνδιάσκεψη σε ανώτερο επίπεδο, με στόχο την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των ακραίων ιδεολογιών» που «ευδοκιμούν» ιδιαίτερα στη Δυτική Αφρική, συγκαλεί σήμερα και αύριο στο λιμάνι της Ακαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα Β'. Στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Τζέιμς Μάτις, αξιωματούχοι από χώρες της ΕΕ, της Λατινικής Αμερικής και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Αγνοείται από χτες τα ξημερώματα η τύχη 28 μεταναστών που επέβαιναν σε πλοιάριο όταν αυτό ναυάγησε ανοιχτά του Μαρόκου. Διασώθηκαν ωστόσο έξι από τους επιβάτες του σκάφους.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Βαγδάτη παραδέχθηκαν χτες ότι κρατούν έναν Αμερικανό πολίτη εδώ και περίπου δύο μήνες με την κατηγορία πως πολέμησε στο πλευρό των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», δίχως να του επιτρέψουν πρόσβαση σε δικηγόρο.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Τουλάχιστον ένας άνθρωπος πνίγηκε χτες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες που χτύπησαν την Αλβανία προκαλώντας προβλήματα σχεδόν σε όλα τα λιμάνια της χώρας και το διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων. Από τις πλημμύρες, έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά ενώ τα σχολεία παρέμειναν χτες κλειστά.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Εννιά νεκρούς και 35 τραυματίες άφησε πίσω της η επίθεση ενόπλων στη γεωπονική σχολή της Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, για την οποία αργότερα ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν.

ΤΟΚΙΟ.-- Τουλάχιστον 10 άτομα τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικής βιομηχανίας στη νοτιοανατολική περιφέρεια Σιζουόκα της Ιαπωνίας. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε ανακοίνωσε ότι τον Απρίλη του 2019 ο 83χρονος αυτοκράτορας Ακιχίτο θα παραιτηθεί, για να τον διαδεχτεί ο 57χρονος γιος του Ναρουχίτο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέδια για αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ (2019-05-24 00:00:00.0)
Οι προεκλογικές κυβερνο-επιθέσεις στοιχείο της ενδοαστικής αντιπαράθεσης (2017-06-22 00:00:00.0)
Αντιδράσεις μετά την κατάθεση Κόμεϊ στη Γερουσία (2017-06-09 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση υπηρεσιών - Τραμπ... (2017-05-18 00:00:00.0)
Εμφαση στις ναυτικές δυνάμεις (2017-03-04 00:00:00.0)
Θεριεύει η ενδοαστική κόντρα (2017-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ