Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Αγωνιστικό συναγερμό σήμαναν χτες από το βήμα της Βουλής οι βουλευτές του ΚΚΕ, την ώρα που στο υπουργείο Εργασίας, έξω από τη Βουλή, αλλά και δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου, διαδήλωναν τα ταξικά σωματεία της Αθήνας, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης, της εργοδοσίας, της ΕΕ και των κομμάτων τους να επιβάλουν σιγή νεκροταφείο στους χώρους δουλειάς, ξηλώνοντας και το δικαίωμα στην απεργία.

Παρέμβαση στη Βουλή για το ίδιο θέμα έκανε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για το δορυφορικό σύστημα τηλεπικοινωνιών «ΕΛΛΑΣ SAT». Με τροπολογία σ' αυτό το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιχείρησε το βράδυ της Δευτέρας να περάσει στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος.

Ο αρχικός σχεδιασμός τελικά δεν της «βγήκε», με αποτέλεσμα να πάρει πίσω την τροπολογία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, μετά τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων, που κατήγγειλαν άμεσα τις αθλιότητες της κυβέρνησης και όρισαν συγκέντρωση για χτες, την ώρα που προβλεπόταν να συζητηθεί και να ψηφιστεί η τροπολογία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση, που κάνει τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο, διατηρεί στο ακέραιο τον αντεργατικό σχεδιασμό της και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα επαναφέρει την τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο.

Η χτεσινή συνεδρίαση ήταν αποκαλυπτική και σε ό,τι αφορά τη στάση της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων. Η ΝΔ προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση νέων εμποδίων στην απεργία, ενώ η «ένσταση» που πρόβαλε η Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν ότι δεν προηγήθηκε «διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους». Ανάλογη ήταν η στάση και των υπολοίπων, ενώ η ναζιστική Χρυσή Αυγή, για να αποφύγει να πάρει θέση, προσέφυγε σε χυδαίο αντικομμουνισμό. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει ολόκληρη τη χτεσινή παρέμβαση στη Βουλή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και αποσπάσματα από τις ομιλίες των άλλων βουλευτών του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ