Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΩΝ
Εμπαιγμός με πανωτόκια

Απαράδεκτη και εξοντωτική για την ελληνική χοιροτροφία χαρακτηρίζει την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή για τα πανωτόκια, η Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζεται ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε αποτελεί εμπαιγμό, γιατί δε βοηθάει τον κλάδο της χοιροτροφίας και δε συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της υπερχρέωσης των κτηνοτρόφων. Κι αυτό επειδή διατηρείται το καθεστώς ομηρίας των κτηνοτρόφων στην ΑΤΕ, αφού η κυβέρνηση δεν τους απαλλάσσει από τους τόκους που προήλθαν από τα ληστρικά επιτόκια, τουναντίον τους κεφαλαιοποιεί απαιτώντας την καταβολή τους στο πολλαπλάσιο.

Ακόμα, η Ομοσπονδία χοιροτρόφων καταγγέλλει την κυβέρνηση, ότι αγνόησε τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου που εναγωνίως και επανειλημμένως επισήμανε ότι οι προηγούμενες ρυθμίσεις δεν έλυναν το πρόβλημα. Αντίθετα, το μόνο που πέτυχε η κυβέρνηση με τις διάφορες ρυθμίσεις, ήταν η υπερδιόγκωση των οφειλών, η υποθήκευση περιουσιών στην ΑΤΕ και η φθίνουσα πορεία της κτηνοτροφίας, που σήμερα βρίσκεται στα πρόθυρα του αφανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ