Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΧΑΝΙΑ
Να σταματήσει η κοροϊδία

Με μαχητικό συλλαλητήριο οι αγρότες των Χανίων απάντησαν χτες στην αντιαγροτική πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, οδηγώντας τους στο ξεκλήρισμα και στον αφανισμό. Εκατοντάδες αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Αγοράς των Χανίων - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών - και απαίτησαν αγωνιστικά να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης σε βάρος τους και να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του ιδρώτα τους. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στη Νομαρχία, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα με τα αιτήματα της αγροτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως έξι από τους εννέα συνολικά δημάρχους του νομού τάχθηκαν στο πλευρό των αγροτών, υπογράφοντας κοινό ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα τους, ενώ τη συμπαράστασή του εξέφρασε και το Σωματείο Οικοδόμων με σχετικό ψήφισμα που απέστειλε.

Στη χθεσινή συγκέντρωση μίλησε ο ΛευτέρηςΣκευάκης, μέλος της ΠΑΣΕΑ ο οποίος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους αγρότες επισήμανε: «Ηρθαμε εδώ να σηκώσουμε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, ενάντια στην πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά και προσφέρει στα παιδιά μας την ανεργία». Και αναφερόμενος στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτιά της περιοχής, όπως και όλος ο αγροτικός κόσμος της χώρας, τόνισε: «Οταν τα προϊόντα μας μένουν απούλητα ή πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, όταν το κόστος παραγωγής ανεβαίνει συνεχώς, όταν οι ανθρώπινες συνθήκες ζωής λείπουν από τα χωριά μας, τότε λείπουν οι νέοι, τότε λείπουν τα εργατικά χέρια, τότε εγκαταλείπονται τα χωριά μας. Τα σπίτια μας ερημώνουν και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της υπαίθρου εγκαταλείπονται. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να κλαίμε τη μοίρα μας ή πρέπει να ξεσηκωθούμε, να συσπειρωθούμε στην ΠΑΣΕΑ για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ