Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μειώσεις επιτοκίων καταθέσεων - χορηγήσεων

Η μία μετά την άλλη οι εμπορικές τράπεζες γνωστοποιούν τα νέα μειωμένα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, που αποφάσισαν οι διοικήσεις τους, ακολουθώντας τη μείωση των επιτοκίων που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας. Το αξιοσημείωτο είναι πως και μετά τη μείωση αυτή διατηρείται και - στην ουσία μεγαλώνει - η ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων, επιβεβαιώνοντας τις τοκογλυφικές επιδόσεις των τραπεζών.

Μετά την Εθνική - που πρώτη ανακοίνωσε προχτές τη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων (0,5 μονάδες) και χορηγήσεων (μέχρι 0,75 μονάδες) - από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Γενάρη, χτες:

  • Η Τράπεζα EFG Eurobank (του ομίλου Λάτση) ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει από την 1η Φλεβάρη κατά 0,5 μονάδες τα επιτόκια καταθέσεων (από 7,5% σε 7%). Επίσης από την ίδια ημερομηνία μειώνει κατά 0,5 μονάδες το «βασικό επιτόκιο επαγγελματικής πίστης» (από 14% σε 13,5%) και κατά μόλις 0,25 μονάδες τα επιτόκια δανείων «στεγαστικό Bonus κυμαινόμενο» (από 11,5% σε 11,25%) και «επιχειρηματικών χορηγήσεων» (από 12% σε 11,75%).
  • Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι μειώνει από την 1η Φλεβάρη κατά μισή μονάδα τα επιτόκια καταθέσεων (από 7,5% σε 7%) κατά μέχρι 1,1 ποσοστιαίες μονάδες τα επιτόκια χορηγήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ