Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Παραδίνεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της αναδόχου εταιρίας, που θα αναλάβει την εκμετάλλευση της διώρυγας

Και την ιστορική διώρυγα της Κορίνθου βγάζει στο «σφυρί» και παραδίδει στα ιδιωτικά συμφέροντα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Προωθώντας στην πράξη την πολιτική «λιγότερο κράτος και περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αναθέσει στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τόσο τη λειτουργία και εκμετάλλευση της Διώρυγας Κορίνθου, όσο και την τουριστική της αξιοποίηση...

Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης , «προκηρύχτηκε στις 14/1/2000 δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη της αναδόχου εταιρίας, που θα αναλάβει με Σύμβαση Παραχώρησης και για ορισμένο χρονικό διάστημα, τη διαχείριση και εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της Ανώνυμης Εταιρίας Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ)».

Στην εταιρία που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του έργου παραχωρούνται:

  • Η λειτουργία και εκμετάλλευση της θαλάσσιας οδού στης Διώρυγας και των πλωτών βυθιζόμενων γεφυρών, που βρίσκονται στις εισόδους των στομίων της Ισθμιας και της Ποσειδωνίας, μαζί με τα παραρτήματά τους και την τουριστική τους ανάπτυξη.
  • Η τουριστική ανάπτυξη, συντήρηση και εκμετάλλευση των ακινήτων της ΑΕΔΙΚ, που βρίσκονται παράπλευρα από αυτήν.
  • Η τουριστική ανάπτυξη, συντήρηση και εκμετάλλευση των λιμενοβραχιόνων, που βρίσκονται στις εισόδους των στομίων της Ισθμιας και της Ποσειδωνίας.

Ο διαγωνισμός λήγει στις 8/3/2000 με την υποβολή δεσμευτικών προσφόρων από τους υποψήφιους, ενώ η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει μεταξύ 9 - 15/3/2000.

Για να χρυσώσει, μάλιστα, το χάπι η κυβέρνηση και να κατευνάσει τις αντιδράσεις - οι τοπικοί φορείς της Κορίνθου αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας - ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει εργασιακά όλο το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα, ενώ θα παραμείνει και η σημερινή νομική της μορφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ