Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Επαφές Τσαβούσογλου στην Τεχεράνη

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Πολύ φειδωλή ήταν η ενημέρωση γύρω από τις επαφές που είχε προχτές στην Τεχεράνη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Βασικό θέμα ήταν οι εξελίξεις στη Συρία και η συνεχιζόμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση στο Αφρίν, για την οποία και το Ιράν έχει εκφράσει έντονες ενστάσεις.

Σύμφωνα με το «Ρόιτερς», στη συνάντηση που είχε με τον Τσαβούσογλου, ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί τόνισε πως «υπό τις σημερινές συνθήκες χρειάζεται περισσότερη διαβούλευση και συνεργασία για την επίλυση της συριακής κρίσης». Ενώ σύμφωνα με το κινεζικό «Σινχουά», το οποίο επίσης επικαλείται ιρανικά ΜΜΕ, ο Ροχανί τόνισε ότι «ο σεβασμός στην ανεξαρτησία και τα γεωγραφικά σύνορα των άλλων χωρών θα οδηγήσει στην προώθηση της ασφάλειας στην περιοχή και θα πρέπει να κάνουμε προσπάθειες και να λάβουμε μέτρα με έναν τρόπο που καμία χώρα δεν θα νιώθει απειλούμενη από τους γείτονές της». Προειδοποίησε καθαρά ενάντια σε προσπάθειες «για την αλλαγή των γεωγραφικών συνόρων στην περιοχή», συμπεριλαμβανομένης και της Συρίας.

Από τη μεριά του, ο Τσαβούσογλου φέρεται να κατηγόρησε και πάλι τις ΗΠΑ για εκκόλαψη νέων συνωμοσιών στην περιοχή, που θα υπονομεύσουν τους αναπτυσσόμενους δεσμούς Αγκυρας - Τεχεράνης, ενώ κάλεσε σε στενή συνεργασία για παρεμπόδιση τέτοιων σχεδιασμών. «Θεωρούμε ότι πρέπει να αντισταθούμε σε συνωμοσίες που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την εδαφική ακεραιότητα των χωρών της περιφέρειας», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ