Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Διαψεύδουν ξανά ένα δεύτερο δημοψήφισμα...

Με φόντο τις πληροφορίες για χρηματοδότηση οργάνωσης κατά του Brexit από τον καπιταλιστή Τζορτζ Σόρος

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η βρετανική κυβέρνηση δεν σταματά να διαψεύδει τις φήμες και να αποκρούει τις πιέσεις για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ, ιδιαίτερα μετά την «αποκάλυψη» πως ο γνωστός καπιταλιστής Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε βρετανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία κατά του Brexit.

«Υπάρχουν πολλές πολιτικές ομάδες και εκστρατείες σε αυτήν τη χώρα, αυτό είναι απολύτως σωστό και ό,τι θα περίμενε κανείς σε μια δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, τονίζοντας ότι η θέση της τελευταίας «είναι ξεκάθαρη», ότι «η χώρα ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ» και ότι «αυτό είναι που θα τηρήσουμε και δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα».

Προηγήθηκε η είδηση ότι ο δισεκατομμυριούχος Σόρος μέσω των ιδρυμάτων του έδωσε 400.000 στερλίνες στην οργάνωση «Βest for Britain», που κατηγορείται από μερίδα του συντηρητικού Τύπου στη Βρετανία ότι «συνωμοτεί για να ανατρέψει το Brexit». Η πληροφορία αυτή συνδυάστηκε με την πρόσφατη «πρόβλεψη» του Τζορτζ Σόρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, πως οι Βρετανοί θέλουν να αγνοούν τις οικονομικές συνέπειες του Brexit και ότι η Τερέζα Μέι δεν θα παραμείνει για πολύ στην εξουσία. «Η σημερινή οικονομική κατάσταση δεν είναι τόσο κακή όσο είχε προβλεφθεί, ζουν με την ελπίδα, αλλά στο μέτρο που το νόμισμα υποτιμάται και ο πληθωρισμός αποτελεί την κινητήρια δύναμη, αυτό θα προκαλέσει υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου», είπε τότε ο Σόρος.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα της Αγγλίας εμφανίζεται να αποκτά «περισσότερη αυτοπεποίθηση» για τις προοπτικές ανάπτυξης της Βρετανίας, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο (σύμφωνα με ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ) να προχωρήσει τους επόμενους μήνες (ενδεχομένως το Μάη) σε μία μικρή αύξηση των επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι χτες τα διατήρησε στο 0,5%.

Σύγχρονοι σκλάβοι...

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε χτες τρεις άνδρες που κρατούσαν περίπου 200 μετανάστες σε συνθήκες δουλείας σε ένα ανθοκομείο.

Οι εργάτες, κυρίως άνδρες από τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, εντοπίστηκαν μετά την επιδρομή στο αγρόκτημα, στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας. Ο Πολ Κόφι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας καταπολέμησης της δουλείας, που από πέρσι έχει αναλάβει τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων, εκτιμά ότι τουλάχιστον 13.000 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα εξαναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη Βρετανία. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι κατά πολύ υψηλότερος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα παζάρια για ...παράταση του Brexit (2019-03-15 00:00:00.0)
Παζάρια μέχρι την τελευταία στιγμή (2019-03-06 00:00:00.0)
Νέες καταγγελίες σε βάρος της Μέι (2019-03-05 00:00:00.0)
Η «Αirbus» απειλεί να εγκαταλείψει τη Βρετανία (2019-01-25 00:00:00.0)
Διαψεύδουν συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές (2018-11-02 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η ενδοαστική αντιπαράθεση εγκλωβισμού του λαού (2017-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ