Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Ετοιμάζεται νέο «σχήμα» από Βαρουφάκη και άλλους σοσιαλδημοκράτες

Συνάντηση στη Νάπολη της Ιταλίας είχαν το Σαββατοκύριακο δυνάμεις του «πανευρωπαϊκού κόμματος» DiΕΜ 25 (Κίνημα για την Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025), του υπουργού Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Γιάνη Βαρουφάκη, του γαλλικού «Generation-S» του πρώην υπουργού του γαλλικού Parti Socialiste Μπενουά Αμόν και άλλων επίδοξων αναμορφωτών του αστικού πολιτικού σκηνικού προερχόμενων από τη σοσιαλδημοκρατία.

Πρόκειται για δυνάμεις που, όπως το DiEM, έχουν πρόβλημα μόνο με την «κοινή γραφειοκρατία» και το «κοινό νόμισμα» της ΕΕ και μιλούν για ανάγκη «να εκδημοκρατίσουμε την Ευρώπη», διατηρώντας την εξουσία των μονοπωλίων, που δήθεν θα μπορούν να λειτουργούν ορθολογικά και ...οικολογικά.

Η συνάντηση αφορούσε την ίδρυση ενός «κινήματος» - όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία - «το οποίο θα πάρει μέρος στις ευρωεκλογές του 2019», με «ένα ενιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα απευθύνεται σε γυναίκες, εργαζόμενους, νέους και επιχειρηματίες», εξήγησε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε αυτή συμμετείχαν - σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Generation-S» - ως παρατηρητές και μέλη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), όπως το μεταλλαγμένο ΚΚ Γαλλίας και το «Levica» (Σλοβενία), αλλά και άλλες δυνάμεις, όπως το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα κ.τ.λ.

«Η Αριστερά ενώνει τις δυνάμεις της, για να ανακαλύψει και πάλι το αρχικό ευρωπαϊκό όραμα», ισχυρίστηκε από τη μεριά του ο Μπενουά Αμόν, που, σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση, μίλησε για μια έκκληση που θα απευθυνθεί με στόχο «μια εναλλακτική στις σημερινές πολιτικές λιτότητας, κόντρα στον Εμανουέλ Μακρόν, την Αγκελα Μέρκελ, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κόντρα σε αυτήν τη γνήσια δεξιά και αυτήν την κάλπικη αριστερά που υποκρίνονται ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές». Πρόκειται για «βέλη» που απομονώνουν ένα μέρος του κεφαλαίου ή και των εκπροσώπων του και μία μόνο από τις «συνταγές» λιτότητας, για να «βγάλουν λάδι» συνολικά το εκμεταλλευτικό σύστημα και να στρώσουν το έδαφος σε «εναλλακτικούς» υπερασπιστές του. Το όνομα του νέου σχήματος αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ