Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η συναυλία του Θ. Μικρούτσικου

Την Κυριακή 1η Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνεται ο κύκλος συναυλιών που αφιερώνει ο Θάνος Μικρούτσικος στα 100 χρόνια του ΚΚΕ, μετά την Πάτρα και την Αθήνα. Η συναυλία θα δοθεί στο «Παλαί Ντε Σπορ» στις 19.00. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο Θ. Μικρούτσικος έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό ταξίδι στην 50χρονη μουσική πορεία του, ειδικά αφιερωμένο στα 100 χρόνια του Κόμματος. Μια περιήγηση στα πλέον αντιπροσωπευτικά πολιτικά τραγούδια, που εξακολουθούν να μας μαχητικοποιούν, να μας εμπνέουν, να μας διαπαιδαγωγούν και να μας συγκινούν στην καθημερινή πάλη.

Μαζί του οι τραγουδιστές Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Μίλτος Πασχαλίδης, καθώς και οι εξαίρετοι μουσικοί: Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σοπράνο και άλτο σαξόφωνο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρες), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Ντουτσούλης (ηλεκτρικό μπάσο), Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Νίκος Σακελλαράκης (τρομπέτα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι).

Στο Α' μέρος της συναυλίας παρουσιάζεται το έργο που έγραψε ο συνθέτης το 1976, «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη», σε ποιητική απόδοση Γιάννη Ρίτσου, και το έργο «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάλι του 1976, σε ποίηση Γ. Ρίτσου. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζεται ολόκληρο για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια σε αυτές τις συναυλίες του ΚΚΕ.

Στο Β' μέρος θα παρουσιαστούν επιλογές πολιτικών τραγουδιών από τη μουσική πορεία του Θ. Μικρούτσικου, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου και Φώντα Λάδη. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Μικρόκοσμος», «Αννα μην κλαις», «Αυτούς τους έχω βαρεθεί», «Πάντα γελαστοί». Ξεχωριστή στιγμή είναι η παρουσίαση του ανέκδοτου τραγουδιού «Ρόδι», σε στίχους Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή, που είχε παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που είχε γίνει στο 7ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και είναι αφιερωμένο στο Κόμμα.

Δρομολογούνται λεωφορεία από τις Οργανώσεις

Λεωφορεία δρομολογούνται και από την ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οποιος επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο τηλέφωνο 2461.040.217. Ακόμα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τις παρακάτω πόλεις:

Σέρρες, στις 5 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.

Κατερίνη, στις 5 μ.μ., από την κεντρική πλατεία.

Νάουσα, στις 4.30 μ.μ., από την πύλη του Πάρκου.

Βέροια, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Ωρολογίου.

Εδεσσα, στις 4.30 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας.

Μαυροβούνι, στις 4.45 μ.μ., από την πλατεία.

Γιαννιτσά, στις 5.15 μ.μ., από την παλιά αγορά.

Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ