Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η αγωνιστική «υποδοχή» της φιέστας κυβέρνησης - κεφαλαίου

Από περιοδεία αντιπροσωπείας του ΕΚ Λαυρίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Β. Συρίγο, στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» στο Λαύριο
Από περιοδεία αντιπροσωπείας του ΕΚ Λαυρίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Β. Συρίγο, στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» στο Λαύριο
Σήμερα ξεκινάει στο Λαύριο μια ακόμα «αναπτυξιακή φιέστα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτήν τη φορά για την Ανατολική Αττική. Στο «12ο Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση» που θα εξειδικεύσει τη στρατηγική του κεφαλαίου στην περιοχή, θα μιλήσει αύριο το απόγευμα ο Αλ. Τσίπρας και περιλαμβάνονται θεματικές για την επιχειρηματικότητα, την «αγροτική ανάπτυξη», τον Τουρισμό, την Τοπική Διοίκηση, την «κοινωνική συνοχή», τις υποδομές κ.λπ. Στόχος της κυβέρνησης είναι, αφενός να διαδώσει την απάτη της «δίκαιης ανάπτυξης» και αφετέρου να διαφημίσει την αποφασιστικότητά της για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απάντηση στη φιέστα, στην οποία θα μιλήσουν υπουργοί και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ θα δώσουν το «παρών» παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης και επιχειρηματίες, θα δώσουν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, σωματεία και συνδικάτα από την Ανατολική Αττική που ετοιμάζουν συγκέντρωση αύριο Σάββατο, στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων, στο Λαύριο.

Το Εργατικό Κέντρο προετοιμάζοντας την κινητοποίηση πραγματοποιεί αυτές τις μέρες περιοδείες σε χώρους δουλειάς. Σήμερα Παρασκευή, αντιπροσωπεία του θα βρεθεί στο ΚΕΛ Κορωπίου, στα Ομβρια Παιανίας, σε λιμενεργάτες, ναυτεργάτες και αλιεργάτες στο Λαύριο.

Μάλιστα, η κυβέρνηση εντείνοντας τον αυταρχισμό, και σε συνέχεια των μέτρων καταστολής που πήρε ενάντια σε εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν την περασμένη Τετάρτη στην αντίστοιχη φιέστα της στη Θεσσαλονίκη, από χτες έχει αρχίσει να παρατάσσει αστυνομικές δυνάμεις στις γειτονιές του Λαυρίου. Κλούβα των ΜΑΤ και περιπολικά βρίσκονται από χτες έξω από το Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο και σε σχετική ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου αναφέρει, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει βρει και αυτή το δρόμο της και ξέρει ότι απέναντί της βρίσκεται ο "εχθρός λαός". Αυτό αποδεικνύουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, τα μέτρα καταστολής, το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έντονη αστυνομοκρατία που επιχειρεί τις τελευταίες ώρες στο Λαύριο. Από νωρίς το πρωί σήμερα (χτες) και 24 ώρες πριν αρχίσει η φιέστα της "ανάπτυξης", δυνάμεις καταστολής έχουν "καταλάβει" το Τεχνολογικό Πάρκο και την ευρύτερη περιοχή. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει αποκλεισμό του Λαυρίου και να μη χτυπηθεί η κινητοποίηση των Συνδικάτων».

Στο κάλεσμά του για την αυριανή συγκέντρωση, το ΕΚ Λαυρίου σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι της περιοχής, όπως στο αεροδρόμιο, στα ξενοδοχεία, στις βιομηχανίες, με τη δουλειά λάστιχο, την απληρωσιά, τα εξαντλητκά ωράρια, «νιώθουν πολύ καλά» τη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης. Αποτέλεσμα αυτής της ανάπτυξης είναι τα τεράστια προβλήματα σε έργα υποδομής, οι ελλείψεις σε Υγεία, Πρόνοια, αντιπλημμυρικά έργα, σχολεία κ.λπ.

Καλεί τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τα συνδικάτα, να παλέψουν για κλαδικές συμβάσεις που θα εφαρμοστούν παντού, για αυξήσεις στους μισθούς, «κανείς κάτω από 751 ευρώ».

Πούλμαν για την κινητοποίηση

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση, μαζικοί φορείς από γειτονιές της Ανατολικής Αττικής δρομολογούν πούλμαν για το Λαύριο το Σάββατο 31 Μάρτη, από τα εξής σημεία:

-- Αρτέμιδα, στις 4.30 μ.μ., από τη «Μέδουσα».

-- Γέρακα, στις 4.45 μ.μ., από τα ΕΛΤΑ.

-- Νέα Μάκρη, στις 4.30 μ.μ., από την πλατεία Ν. Μάκρης.

-- Παιανία, στις 4.45 μ.μ., από το «Λαγό».

-- Παλλήνη, στις 4.30 μ.μ., από τον Αγιο Τρύφωνα.

-- Ραφήνα, στις 4.45 μ.μ., από τον ΟΤΕ Ραφήνας.

-- Γλυφάδα, στις 4.30 μ.μ., από την πλατεία Αγίου Τρύφωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ