Σάββατο 21 Απρίλη 2018 - Κυριακή 22 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Συστάσεις σε Ελλάδα - Τουρκία «να λύσουν τις διαφορές τους»

Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, προτρέπει Ελλάδα και Τουρκία να «λύσουν τις διαφορές τους», ενθαρρύνοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις και επιβεβαιώνοντας ότι το ΝΑΤΟ, ρόλο σημαιοφόρου του οποίου παίζει η κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά μπορεί να εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

«Υπάρχουν, ως γνωστόν, διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Καλώ την Τουρκία και την Ελλάδα να λύσουν τις διαφορές τους σε πνεύμα καλής γειτονίας και στο πλαίσιο διμερών συναντήσεων», δήλωσε στα «Νέα», χαιρετίζοντας την πρόσφατη συνομιλία που είχαν Τσίπρας - Γιλντιρίμ, προσθέτοντας ότι «δεν θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο να εισέλθει το ΝΑΤΟ στα συγκεκριμένα θέματα, που προκαλούν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν απ' την Ελλάδα και την Τουρκία».

Επεσήμανε δε πως «και οι δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, είναι δύο πολύτιμοι σύμμαχοι και μέλη της συμμαχίας για αρκετές δεκαετίες και οι δύο συμβάλλουν στις αποστολές, στις επιχειρήσεις και στη συλλογική μας άμυνα με διάφορους τρόπους, κάτι που χαιρετίζουμε».

Ολα αυτά στο φόντο και της προσπάθειας η Τουρκία να παραμείνει σταθερά στο ευρωατλαντικό «στρατόπεδο» των ανταγωνισμών, με τον Γ. Στόλτενμπεργκ να δηλώνει ξανά μιλώντας σε Ολλανδούς βουλευτές που εξέφρασαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η Αγκυρα «σέβεται τις αρχές του ΝΑΤΟ», ότι «η Τουρκία αποτελεί σύμμαχο - κλειδί του ΝΑΤΟ», εξηγώντας πως ο ρόλος της λόγω της γεωγραφικής της θέσης - συνορεύει με Ρωσία, Ιράκ, Συρία - είναι σημαντικός για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

ΚΚΕ: Ενθαρρύνει τις τουρκικές διεκδικήσεις ο γγ του ΝΑΤΟ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

«Η νέα παρέμβαση του γγ του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μόνο στάση Ποντίου Πιλάτου, αλλά και ενθαρρύνει τις τουρκικές διεκδικήσεις, θέτοντας ζήτημα διαφορών που πρέπει να διευθετηθούν και εκθέτει την κυβέρνηση που παίζει το ρόλο ΝΑΤΟικού σημαιοφόρου για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου. Επιπλέον, διαψεύδει όλους όσοι εμφανίζουν το ΝΑΤΟ ως προστάτη της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ